Hírek

2005.02.24. 00:00

Még repednek a Garay házai

Az ellenzék panasznapot rendez, a polgármesteri hivatal és a beruházó egyeztet. Még mindig repedeznek a falak a Garay téri építkezés környékén élők lakásaiban.

Rados Virág

[caption id="" align="aligncenter" width="350"] Zsikla Zsolt (36) mutatja a rést az ajtófélfa mellett és fölött. A lakások állaga csak romlik az építkezés miatt.
[/caption]Panasznapot rendezett a Garay tér környékén lakóknak a kerületi ellenzék. A megjelentek elmondták: továbbra is süllyednek a házak, repednek a falak, hasad a mennyezet, beszakad a járda az építkezés miatt. A találkozón készült jegyzőkönyvet dr. Kecskés Gusztáv képviselő írta alá.
Az ökormányzat folyamatosan egyeztet a károsultakkal – mondta el Hunvald György polgármester. A hivatal rögzíti a bejelentéseket. Havonta egyszer, általában a hónap harmadik csütörtökén személyes megbeszélést tartanak a társasházak közös képviselőivel. De minden érdeklődőt várnak.
A legközelebbi találkozó ma délelőtt tíz órakor lesz a polgármesteri hivatalban. Hunvald szerint az ellenzék akciói a Garay téri piac ügyében nem a kerület vezetését, hanem az általuk is támogatott beruházást sodorhatják veszélybe.
A hitelező Erste Banknál zavart keltett a politikai csatározás híre.
A Garay tér környékén három statikuscsapat járja a házakat – tudtuk meg Zsohár Árpádtól, az építtető Pendola Holding Center Kft. ügyvezető igazgatójától. A bejelentések nyomán a szakemberek a helyszínre sietnek, hogy ahol a legsürgősebb, huszonnégy órán belül kijavítsák a hibákat.

Kárelhárítás majd csak nyár elején

Május közepétől állítják végleg helyre a károkat, ígéri az építtető. Várhatóan akkor készül el a csarnok utcaszintje, addigra szűnik meg a talajmozgás – mondta el Zsohár Árpád. A repedéseket kitömik, kifestenek, kivakolnak, újraburkolnak. Minderre a cég pénzt különített el.

A bejelentéseket a Pendola a 266-5083-as vagy 266-4251-es telefonszámain, illetve a [email protected] e-mail címen fogadja.<keretes3569

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!