Hírek

2005.02.04. 00:00

Még mindig életveszélyben

Nem javult az állapota annak a két férfinek, akiket szerdán lőtt le O. György (44) Új-Lipótvárosban. A tettes milliókkal tartozott áldozatainak.

Nagy Eszter Dóra

Nem volt tettestársa O. Györgynek, mint azt a rendőrség korábban feltételezte. Kiderült: a helyszínen négyen voltak ugyan, de a lövöldöző egyedül nézett szembe áldozataival és azok kísérőjével. Fülöp Valter,
a Budapesti Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Főosztály Életvédelmi Osztályának vezetője lapunknak azt mondta: a rendőrség kezdeményezte a gyanúsított letartóztatását.
Lapunk úgy tudja, O. György üzleti kapcsolatban állt áldozataival. Ingatlanokban utaztak, ám az együttműködésük megromlott. A gyanúsított – saját bevallása szerint – 10-12 millió forinttal tartozott a sértetteknek, ám ők ennek mintegy dupláját kérték tőle. A felek azért találkoztak a Hollán Ernő utcában, mert egy közeli ügyvédi irodába mentek volna szerződést kötni. O. szerint az egyik ingatlanára akarták ráterhelni a sértettek az általuk követelt összeget.
A két férfi egy, az ügyről mit sem tudó férfit is magával vitt a találkozóra. Vélhetően ő lett volna a tanú. A gyanúsított szerint míg ő az autójában ült, a három férfi rátámadt. Ekkor került elő a fegyver, amit ő riasztópisztolynak vélt. Az egyik áldozatot a mellén, menekülő társát a hátán találta el. A harmadik férfi hasra vetette magát, rá nem is lőtt a tettes.
A történtek után O. György elhagyta a helyszínt. A rendőrség azonnal körözni kezdte, ő pedig három órával később feladta magát a XIII. kerületi rendőrkapitányságon. A két lelőtt férfi továbbra is életveszélyben van, őket a rendőrség még nem tudta kihallgatni.

Húszezerért pisztoly

O. György azt állítja, tavaly májusban megverték, ingatlanügyei miatt pedig zsarolás áldozata lett. A történtek miatt vásárolt egy riasztópisztolyt. A fegyvert nem próbálta ki, így nem tudta, hogy éles lőfegyvere van. O. György az emberölési kísérlet miatt akár életfogytig tartó szabadságvesztést is kaphat.

O. György (44) Új-Lipótvárosban. A tettes milliókkal tartozott áldozatainak. Nagy Eszter Dóra -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!