Hírek

2005.02.25. 00:00

Maxit megismerte Európa

Hegyi Á.

A nagyvilág csak ámult a Barcelona–Chelsea meccs második félidejében. Drogba kiállítása után Frank Rijkaard a pályára küldte az Európában szinte ismeretlen Maxi Lópezt. A cserecsatár főszerepet játszott a Barca sikerében. Előbb kiegyenlített, majd az ő labdáját vágta Eto''o a hálóba.

Maximiliano Gastón López (ez a teljes neve) Buenos Airesben született 1984. április 3-án, otthon csak a River játékosa volt. Szerepelt a 17 éven és a 20 éven aluliak válogatottjában is – de hazai pályafutása legnagyobb eredményének azt tartja, hogy 20 éves korára már három bajnoki címet is nyert a Riverrel. Lehet, hogy a mi kontinensünkön nem sokan ismerték, ám Dél-Amerikában az egyik legkeresettebb játékos volt az elmúlt fél évben.

A Carlos Tévezt és a legfrissebb hírek szerint Javier Mascheranót is megszerző – s egyébként állítólag Abramo-vics támogatását élvező –, iráni származású üzletember, Kia Joorabchian, például, szívesen megvette volna a brazil Corinthiansnak Lucho Gonzálezzel együtt.
A stílusában leginkább Batistutára emlékeztető csatár viszont inkább Európába vágyott.

A téli átigazolási időszakban négy és fél évre a Barcelonához szerződött. Egyelőre csak kiegészítő ember, a Chelsea ellenében azonban már megmutatta, micsoda vétel volt.

Nyolcaddöntő: 1. mérkőzések

Bayern München–Arsenal 3-1

Liverpool–Bayer Leverkusen 3-1

Eindhoven–AS Monaco 1-0

Real Madrid–Juventus 1-0

Barcelona–Chelsea 2-1

Manchester United–AC Milan 0-1

Porto–FC Internazionale 1-1

Werder Bremen–Olympique Lyon 0-3

Botrány a Nou Camp öltözőfolyosóján

A mérkőzés után kisebb botrány tört ki a barcelonai stadion öltözőjében. A Chelsea küldöttségének tagjai hangosan nehezményezték, hogy Frank Rijkaard, a katalánok edzője és a svéd Anders Frisk bíró bizalmasan beszélgettek a szünetben. Ezenkívül azt állították, hogy a Barca másodedzője, Henk ten Cate fenéken billentette Mourinhót, a Chelsea szakvezetőjét. A sérelmek hatására a portugál edző és a kijelölt játékosai nem vettek részt a sajtótájékoztatón – emiatt büntetésre számíthatnak. Az UEFA szabályai szerint ugyanis kötelező a csapatok képviselőinek a találkozó után a média rendelkezésére állniuk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!