Hírek

2005.02.14. 09:12

Már csak tíz év fegyház van hátra

Szemán L.

A százhalombattai rémként ismert Balogh Lajos már tíz éve ül. Életfogytiglant kapott 1997. január 23-án. Legkorábban 2015-ben, tíz év múlva szabadulhat. Balogh 1994. május 5-én sógornőjét, M. Krisztinát (16) kicsalta a százhalombattai Nyúldombra és megölte, majd elásta. Június 24-én gyilkolt ismét. Ekkor szintén a Nyúldombon ölte meg H. Hajnalkát (13).

Ezt eredetileg bűntársai, Balogh Tibor és Kovács Krisztián tették volna meg, de nem merték. A holttestet Krisztina közelében földelték el. Néhány hét múlva Balogh Lajos telefonon megzsarolta az M. szülőket, hogyha váltságdíjat fizetnek, elengedi Krisztinát. A Pest megyei rendőrök már őszszel őt gyanúsították a zsarolással. 1995. január 25-re ismét beidézték kihallgatásra. Balogh az idézéssel a zsebében január 23-án meggyilkolta a Nyúldombon edző P. Adrient (20) és N. Zsuzsát (20).

A holttesteket ezúttal nem ásta el, 25-én éppen Balogh kihallgatása közben találták meg. Kovács Béla őrnagy azonnal megbilincselte és őrizetbe vette. Január 27-én hazugságvizsgálat közben beismerte mind a négy gyilkosságot.

Balogh Lajos, aki jó magaviselet esetén 10 év múlva szabadulhat, egy tévéinterjúban azt ígérte, szabadulása után megöli az anyját, őt hibáztatja a sorsáért.

Balogh Lajos Újlaky Vilmos pisztolyával ölte meg Krisztinát 1994-ben. Újlaky és felesége rá egy nappal eltűnt. A pisztoly miatt körözték is a férjet. Mára az egy gyilkosságért már elítélt Csobay László beismerte, hogy 1994. május 6-án ő lőtte agyon a házaspárt és ásta el a holttesteket Dunavarsány-Damariba-szigeten. Kiderült, a fegyver ugyanaz volt, amit Balogh használt. Érdekesség, hogy az Újlaky-ügyet egy sorozatgyilkos, talán éppen Balogh segített megoldani, aki 2001-ben adott információkat a rendőröknek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!