Hírek

2005.02.03. 00:00

Lemészárolták Szalmáékat

Egyenként fejbe lőtték az észak-vajdasági Horgoson a milliárdos Szalma Józsefet, feleségét, fiát, menyét és két unokáját. A szerb rendőrség leszámolást emleget.

Szemán László

A két nagyszülővel, fiukkal, menyükkel és két unokájukkal valószínűleg múlt szerdán végeztek a magyar határtól mindössze három kilométerre lévő Horgoson. A vélhetően bérgyilkosok egyenként közelről fejbe lőtték őket. A milliárdos üzletembernek tartott Szalma József menyének, Nellinek az édesapja most kedden találta meg a holttesteket a Szegedi út 21. szám alatti házukban. Megtudta, unokái múlt szerda óta nem voltak iskolában, a többi családtagot sem látták azóta, és keresni kezdte őket. A főépületben találta meg a fiatal pár és a két unoka, majd a melléképületben a két nagyszülő holttestét.
A Vitamin nevű cégtelephely szélén lévő házban tegnap még mindig helyszíneltek. A fiú, Szalma Nándor nevén lévő telefont is a rendőrök vették fel, de hírzárlat miatt nem nyilatkozhattak. A holttesteket Újvidékre szállították. A nyomozást a helyi rendőröktől átvették a belgrádi hatóságok. Annyi szivárgott csak ki, hogy maffialeszámolásra gyanakodnak és egyelőre elvetik az etnikai hátteret.
Szalma József és családja gyümölcstermesztéssel, kereskedelemmel foglalkozott. A közelmúltban nagy építkezésbe kezdtek a falu központjában. A Reggel felhívott több horgosi polgárt is, ám  rettegnek. Annyit árultak csak el, hogy a Szalma családnak Szerbiában és Magyarországon is voltak érdekeltségei, így például Szegeden is. A családot színtiszta magyar családnak tartják, annak ellenére, hogy a fiú, Nándor felesége, Nelli szerb származású.

A tanácselnök nyugalomra inti az észak-vajdaságiakat

Horgos Magyarkanizsa társult települése. Egy, a tizenhárom társult település közül. Magyarkanizsa községi tanácsának elnöke Körmöczi Károly. Az elnök nyilvánosan is nyugalomra és türelemre intette a felzúdult lakosságot. Szerinte a hatóságoknak is az az érdekük, hogy mielőbb kiderüljön a család kivégzésének valódi oka, és elfogják a tetteseket.

– Egyelőre nem tudni, hogy üzleti, nemzeti vagy egyéb okok miatt történt ez a szörnyűség – mondta Körmöczi. A szerb- montenegrói rendőrség illetékesei mindenesetre üzleti leszámolásról beszélnek a szűkszavú nyilatkozataikban.

Egyelőre sem megerősíteni, sem cáfolni nem hajlandók azt a hírt, hogy a nagyszülőket késsel ölték volna meg.

Szemán László -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!