Hírek

2005.02.05. 00:00

Keresztül Pest megyén

BAMA

Bag Gála 
A bagi Muharay Elemér Népi Együttes vásárnap délután öt órai kezdettel legsikeresebb táncjeleneteiből tart bemutatót a művelődési házban. (vs)

Gödöllő Bemutatkoznak az iskolák
Összevont értekezleten mutatkoznak be a város iskolásai a jövendő elsősöknek és szüleiknek. Február 22-én, kedden 17 órakor a Petőfi Sándor Művelődési Központ színháztermében kezdődő fórumon az iskolák igazgatói rövid tájékoztatást adnak a pedagógiai programjaikról, válaszolnak a kérdésekre. (vs)

Monor Dolgoznak a tolvajok
Az újonnan kihelyezett buszmegállók táblái eltűntek Monorierdőn. Az oszlopokat is kiszedték a földből és elvitték. A Volánbusz illetékesei keresik a megoldást, s valószínűleg betontüskébe helyezik az új oszlopokat. (vs)

Százhalombatta Középkori falu
Egy európai középkori skanzen megvalósításának tervével kereste meg a várost a Világfa Program kulturális vállalkozás. A Téglagyári völgyként ismert területen bemutatnák, megelevenítenék földrészünk XI–XII. századi kézműves kultúráját. Az ötletgazdák az Európai Unió komoly pénzügyi támogatására számítanak. A javaslatot hamarosan megtárgyalja a képviselő-testület. (vs)

Tura Farsang
Ma rendezik a városi művelődési házban a farsangi mulatságokat. Délután gyermeknek szól a táncházban a zene, este pedig a felnőtt lakosság mulatozik. Mindezt a hagyományos népi batyusbál követi. A télbúcsúztató alkalom arra is, hogy emlékezzenek Tura elhunyt népművészeire. (vs)

Vác Diákadomány
Százötvenezer forintot adományozott a Madách Imre Gimnázium a délkelet-ázsiai gyermekek megsegítésére. A diákok, a tantestület tagjai és a dolgozók által összegyűjtött pénzt a térségben létesülő baptista árvaház kapja meg. Az összeget a baptista egyház által e célra megnyitott számlára már befizették. (vs)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!