Hírek

2005.02.09. 00:00

Keresztül Pest megyén

BAMA

Diósd Testületi ülés

A február 10-re összehívott ülésen huszonegy napirendi pont szerepel. Várhatóan megalkotják az idei évi költségvetési rendeletet, döntenek a szemétszállítás 2005. évi díjáról, a civil szervezetek támogatásáról. A testületi ülés nyilvános. Az előterjesztések előzetesen megtekinthetők a polgármesteri hivatalban. (vs)

Vác Még nincs kivitelező

Az idén el kellene készülnie a közgazdasági szakközépiskolának, bár a kivitelezői szerződést még nem sikerült megkötni. A készülő költségvetés is az idei befejezéssel számol, és a szükséges összeg szerepel majd a kiadások között. Az engedélyező hatóság, a Nemzeti Kulturális Örökségvédelmi Hivatal, az építési engedélyt már kiadta, a beruházás teljes körű lebonyolítására az Épinber Kft. kapott megbízást. (vs)

Göd Sportcsarnok

A terveknek megfelelően folyik és márciusban átadásra kerül a város nemzetközi szabványoknak megfelelő sportcsarnoka. Berendezését a lakosság a jelenleg is forgalmazott téglajegyek megvásárlásával támogatta. (vs)

Mogyoród Nem emelnek

Az önkormányzati bevételek növelése érdekében a település 2 százalékosra akarta emelni az iparűzési adót. A testület szavazáson megosztott volt. Az 1,7, az 1,8 és 2 százalékos javaslat egyike sem kapott négynél több igen szavazatot. Az eredmény: az iparűzési adó mértéke maradt az előző évi, azaz az 1,6 százalékos szinten. (vs)

Csömör Közeleg a bírálat

A képviselő-testület a falugondnokság intézményvezetői álláshelyére pályázatot írt ki. A jövő héten, február 15-én bírálják el a beérkezett pályázatokat. (vs)

Piliscsaba Új vezető

2004. október 1-je óta a Művelődési Információs Központot Dienes Jenő Attila vezeti. Egyik legfontosabb feladatának a számítógép-használat elterjesztését tekinti. Heti rendszerességgel tart szakköri foglalkozásokat. Szeretné megtanítani a nyugdíjas érdeklődőket is a számítógép alapvető műveleteinek alkalmazására. (vs)

Százhalombatta Velünk

Tavasszal kerül sor a városban a Veszélyhelyzeti Lakossági Ügyfélszolgálati Információs Központ (Velünk) megnyitására. A központ egyike lesz az ország 5 településén működő hálózatnak, amelynek a feladata a lakosság tájékoztatása az esetlegesen felmerülő veszélyhelyzetekről és azok elhárításának lehetőségeiről. A százhalombattai Velünk a Hamvas Béla Városi Könyvtár előterében kap helyet. (vs)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!