Hírek

2005.02.10. 00:00

Keresztül Magyarországon

BAMA

Békéscsaba ELKERÜLŐÚT
Tavasszal elkezdődhet a Békéscsabát elkerülő út második ütemének építése. A hat kilométeres, 4,7 milliárd forintos beruházást várhatóan jövőre adják át. Hozzálátnak a 44-es főút Békéscsaba és Kondoros közötti szakaszának rekonstrukciójához. Ez 2,7 milliárd forintos beruházás. (c)

Pécs BOR
A város önkormányzata 1998 óta támogatja a nevezetes zászlósborát adó cirfandli szőlő telepítését. A lehetőség idén is él, ráadásul újabban a pécsi borvidék egész területéről lehet pályázni. Az egy évtizede temetett cirfandlinak most közel harminc regisztrált termelője van. (bb)

Győr VÍZIVÁROS
Új név kell az új városrésznek. Vízivárosként indult, de így már nem hívják a Budai út telepének a helyére tervezett új városrészt. A győri városházán évekkel ezelőtt kezdték el Víziváros néven emlegetni, az elnevezést néhány esztendeje a Globál Kft. is használja a Mosoni-Duna túlpartján épülő lakóparkjára, s ezt reklámokkal meglehetősen ismertté is tette. (szpa)

Miskolc TAXI
Budapest után Miskolcon is hatósági taxitarifa bevezetését tervezi  az önkormányzat. A társaságok már régen szorgalmazzák a fix díjakat, ezzel ugyanis nem csak a viteldíjak lennének átláthatóbbak, de könnyebb lenne kiszűrni az engedély nélkül fuvarozókat is. (szpa)

Debrecen KÖLTSÉGVETÉS
Közel másfél millió forint állami támogatás hiányzik Debrecen idei költségvetéséből. Ezért a városnak saját erőből kell finanszírozni az államilag előírt béremeléseket. Ennek ellenére egyensúlyban lesz Debrecen 2005-ös költségvetése, véli Pajna Zoltán alpolgármester. Az ellenzék szerint a város büdzséje alultervezett. (szpa)

Kecskemét SEGÍTSÉGNYÚJTÁS
A Kiskun Vidékfejlesztési Társuláshoz tartozó települések polgármesterei úgy határoztak, elkezdik azoknak a készülékeknek a beszerzését, amelyek lehetővé teszik a térségben élő magányos, egészségi okok miatt rászoruló emberek számára, hogy szükség esetén rövid időn belül segítséget kapjanak. (szpa)

Nyíregyháza INFORMÁCIÓ
A nyíregyházi Európai Információs Pontba látogatók leginkább a külföldi munkavállalás és a pályázati lehetőségek iránt érdeklődnek.
A diákok szakdolgozatukhoz is kérnek információkat.
Az Európai Unióval kapcsolatos ismeretek bővítéséért
a Miniszterelnöki Hivatal ismét kampányt rendez. (szpa)
 
Szombathely VÉGREHAJTÁS
Vas megyében négy egykori felsőoktatási hallgató nem törlesztette a diákhitelt. Emiatt az adóhivatal végrehajtást rendelt el. A tanulók rosszul járnak, ha az adóhatóság csenget be hozzájuk a tartozásért, ugyanis ekkor már nincs lehetőségük részletfizetésre: egy összegben kell visszatéríteni a teljes kölcsönt. (szpa)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!