Hírek

2005.02.21. 00:00

Keresztül Magyarországon

BAMA

Szolnok ÁRVÁK
A délkelet-ázsiai szökőár sújtotta országok egyikéből öt árván maradt gyerek jelképes örökbefogadásáról döntött a Jász-Nagykun-Szolnok megyei önkormányzat. A képviselő-testület támogatása a gyerekek saját környezetében nyújt segítséget mindaddig, amíg családi helyzetük nem rendeződik. (szpa)
 
Miskolc KÓRHÁZ
A daganatos betegségben szenvedő gyerekek, illetve szüleik együttes elhelyezését szolgálja az a kórházi részleg, amelyet pénteken adtak át Miskolcon. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház gyermek-egészségügyi központjában kapott helyet a részleg.  (szpa)

Kaposvár ALAPÍTVÁNY
Somogyi kötődésű fiatal költők és írók támogatására alapítványt hozott létre a 94 éves Takáts Gyula Kossuth-díjas költő. Ezt Varga István, az alapítvány kuratóriumának tagja jelentette be. (szpa)

Kecskemét ÓVÁS
A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség óvást jelentett be a Kecskeméten épülő Malom Center bevásárlóközpont telekhatárát módosító földhivatali határozat ellen. Egyben indítványozta a Kecskeméti Körzeti Földhivatal erre vonatkozó határozatának hatályon kívül helyezését.  (szpa)

Pécs JUTALOM
Pénzjutalom jár Baranyában azoknak a rendőröknek, akik ittas vezetőket kapnak el. A főkapitány által elrendelt akcióval alaposabb munkára kívánják ösztönözni a rendőröket, hogy javuljon a közlekedés biztonsága. (szpa)

Szombathely INFLUENZA
Vas megyében egyelőre nincs influenzajárvány. Szakemberek szerint ennek a hideg időjárás az oka, a vírusoknak ugyanis nem kedveznek a mínuszok. A Vas megyei ÁNTSZ 34 ezer oltóanyagot kért az idei télre. (szpa)

Zalaegerszeg STATISZTIKA
Infláció alatti mértékben, mindössze 3,6 százalékkal emelkedett 2004-ben a Zala megyei székhelyű gazdaság összes értékesítéssel mért teljesítménye. (szpa)

Veszprém KÖLTSÉGVETÉS
A polgármester szerint az idei költségvetés féloldalas és kétarcú. Megnyíltak az uniós és az állami pályázati lehetőségek, amelyekkel komoly fejlesztések valósulhatnak meg, ha az önkormányzat ehhez saját forrást is tud biztosítani.  (szpa)

Tatabánya TÁMOGATÁS
7,3 milliárd forint állami támogatást kap a Tatabánya és Környe határában épülő Asahi Glass japán autóipari üveggyár beruházása. Ritka, hogy ilyen magas összegű állami támogatást ítélnek meg, de a mintegy kétszáz munkahelyet is teremtő pályázatot jónak tartották a miniszterek. (szpa)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!