Hírek

2005.02.23. 00:00

Keresztül Magyarországon

BAMA

Békéscsaba ADÓ
Békés megyében sem aratott sikert az adóhatósági adómegállapítás. Országos viszonylatban félmillió igénybejelentésre számítottak, ehhez képest csak néhány ezren éltek a lehetőséggel. (fgk)

Szeged KOLDULÁS
Szabálysértéssé minősítené a koldulást három szegedi önkormányzati képviselő. A két szocialista és egy Centrum-párti képviselő idegenforgalmi érdekekkel és a városlakók biztonságérzetével indokolta javaslatát. (szpa)

Paks VIZSGÁLAT
Pakson vizsgálódik magyar meghívásra a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség. A szakértői csoport elsődlegesen a kettes blokk üzemzavarának elhárítási munkáját ellenőrzi. (szpa)

Zalaegerszeg BEFEKTETŐK
Zalaegerszeg önkormányzata három új ipari övezet kialakításával próbál befektetőket csábítani a városba. Véget akarnak vetni annak, hogy a megyeszékhely legtöbb munkavállalójának sorsa két-három nagycégtől függjön. (szpa)

Veszprém GYAPJASPILLE
Tavaly az országban összesen 133 ezer hektáron okozott kárt a gyapjaspille, ami a korábbi negyven év alatt észlelt legnagyobb károsítás négyszerese. A megyében az idén tízezer hektáron feltétlenül szükséges a védekezés. (szpa)
 
Szombathely HAJLÉKTALANOK
Megszámolták a hajléktalanokat: közel kétszáz fedélnélkülit tartanak nyilván a városban. A helyi szakemberek nem csatlakoztak a programhoz. Szerintük a kutatás nem ad teljes képet a valós helyzetről. (szpa)

Salgótarján MUNKA
Az interneten munkát keresők Magyarországon legkevésbé Nógrád megyében szeretnének elhelyezkedni. Ezt igazolják a JobMonitor internetes állásajánló 2004-es tapasztalatai. (szpa)

Győr INFORMÁCIÓ
Sopronban és Győrben is kiköltözött az üzletekbe a megyei európai információs pont. A cél az volt, hogy minél többen
megtudják, hol kaphatnak választ kérdéseikre. A megyei európai információs pont munkatársai a múlt hét végén egy soproni, a mostanin pedig egy győri nagy áruházba települtek ki. (szpa)

Kazincbarcika KÓRHÁZ
A kazincbarcikai városi kórház adóssága meghaladta a százmillió forintot. Ezért önkormányzati biztost neveznek ki az intézmény élére, akinek feladata a pénzügyi egyensúly megteremtése. (szpa)

Debrecen PANEL
Több mint 300 panellakás felújítása kezdődhet el idén Debrecenben. Három lakóközösség és egy önkormányzati tulajdonú társasház is kap pénzt a Belügyminisztériumtól. (szpa)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!