Hírek

2005.02.25. 07:03

Keresztül Magyarországon

BAMA

Szigetvár GYÓGYFÜRDŐ Szigetváron ünnepélyes keretek között helyezték el a gyógyfürdő alapkövét. A több mint egymilliárdos beruházástól a térség idegenforgalmának fellendülését várják. Uszodát építenek, wellnessközpontot hoznak létre, mondta az ünnepségen Paizs József szigetvári polgármester. (szla)

Miskolc ÁRVÍZVESZÉLY Elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el a Takta mentén és a Tarna folyón, mert a gyors hóolvadás és a jelentős mennyiségű csapadék miatt kisebb árhullám alakult ki. (szla)

Szeged FOGLALKOZTATÁS Mintegy húszmillió forintot fordíthat önerővel együtt a Rehabit Komplex Kft. megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjára és képzésére, közölte a társaság ügyvezetője. A vállalat négy telephellyel rendelkezik Csongrád megyében. A támogatásnak köszönhetően Kisteleken és Csongrádon összesen száz ember képzésére nyílik lehetőség. (szla)

Pécs ADÓMENTESSÉG Iparűzési adó alóli mentességet kérnek a pécsi háziorvosok. Szerintük ugyanis a társadalombiztosítótól a praxisok működtetési költségeire kapott pénz adóztatására nincs joga a városnak. (wk)

Eger SZAKKÉPZÉS Turisztikai menedzserasszisztens, nonprofit-szervezeti menedzser, kosárfonó és fazekas szakképzést indít az Európai Unió Phare-programjának támogatásával az egri EVENTUS Szakképző Iskola, jelentette be sajtótájékoztatón az intézmény vezetője. (szla)

Diósgyőr KOHÁSZAT Egy évvel ezelőtt szűnt meg az akkor felszámolás alatt álló diósgyőri kohászatban az acélgyártás, most ismét csapolásra készülnek az immár DAM 2004 Acél- és Hengermű Kft.-nek hívott cégnél. (szla)

Debrecen KÖNYVTÁRGOND Februártól kilenc könyvtárost küldtek el a megyei könyvtárból. Az elbocsátásokkal tudja kigazdálkodni a közalkalmazotti béremelés idei összegét az intézmény, tízmilliót nyerve a leépítésekkel. (szla)

Győr MUNKANÉLKÜLISÉG Jelentősen megnőtt az elmúlt hónapban a regisztrált munkanélküliek száma a megyében. Január végére tizenegyezer fölé emelkedett az év végi kilencezerről a munkanélküliek száma. (szla)

Kaposvár TILTOTT ÁRU Megyei specialitás is szerepel a fogyasztóvédelmi tiltólistán. Somogyi cég gyártotta azt a cukorkát tartó műanyag kamiont, amelynek kerekeit édességnek hiheti a kisgyer-mek, és fulladást okozhat, ha lenyeli. (szla)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!