Hírek

2005.02.28. 00:00

Keresztül Magyarországon

BAMA

Kisköre JÉGMENTES
Az előrejelzések nagy árhullámot feltételeznek a Tiszán. A Heves megyei szakasz várható helyzetéről Fejes Lőrinc szakaszmérnök elmondta, a már jégmentes élő folyón nagyon lassan emelkedik a vízszint. (ss)

Miskolc ÁTADÁS
Befejeződött a megyei kórház és egyetemi oktató kórház belgyógyászati tömbjének rekonstrukciója. A felújítás kétmilliárd forintba került. A rekonstrukció során megújult a belgyógyászat három osztálya. A felújítás 2003 tavaszán megkezdődött és 2005 januárjáig tartott. (fc)

Tiszafüred MUNKANÉLKÜLISÉG
A tavalyihoz hasonlóan idén is nőtt valamelyest a regisztrált munkanélküliek száma Tiszafüred körzetében. A megyei munkaügyi központ tiszafüredi kirendeltségén jelenleg 1730 munkanélkülit tartanak számon. A férfiak aránya 65 százalékra, míg a nőké 35 százalékra tehető. (fi)

Kaposvár LAKTANYA
Csaknem félmilliárd forintból újították fel a kaposvári Táncsics laktanya logisztikai ezredének egyik épületét. Az épületben száznegyvennégy katona részére hálókörleteket, irodahelyiségeket, öltözőket, fegyverszobákat alakítottak ki. (ft)

Kunbaracs OKTATÁS
A helyi iskola multimédiás oktatási laborral gazdagodik. A tervek szerint ősszel ülhetnek a számítógépek elé a diákok. Az oktatási labor nemcsak az informatikai képzés helyszíne lesz, hanem a nyelvoktatásé is. Az intézmény bővítéséhez több mint huszonhétmillió forintot adott a Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Tanács. (ps)

Pécs MUNKAHELY
Várhatóan még idén két meghatározó szereplővel bővül a város kereskedelme. Már áprilisban megkezdik az áruház személyi állományának felkészítését, képzését. Az előzetes hírek szerint a Kika mintegy száz főnek adhat munkát a megyeszékhelyen. (ke)

Békéscsaba BARNEVÁL
Másfél hetes szünet után keddtől ismét vágnak csirkét a békéscsabai baromfi-feldolgozóban. Varga Tibor ügyvezető szerint elhárult a közvetlen veszélye annak, hogy bezárjon az üzem. A termelők is nyugodtan nevelhetik a jószágot, a Barneválhoz ezek után folyamatosan lehet szállítani. (nyl)

Esztergom MINARET
Török segítséggel épülhet fel a ma még csonka minaret Esztergomban. Erről állapodott meg Turgut Altunok Ankara és Meggyes Tamás Esztergom város polgármestere. Ankara város polgármestere ígéretet tett a minaret újjáépítési költségeihez való hozzájárulásra. Az Országos Műemlékvédelmi Hivatal azonban városképi szempontokra hivatkozva nem támogatja a minaret felépítését. (fc)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!