Hírek

2005.02.03. 00:00

Keresztül Budapesten

BAMA

I. kerület Kezdődhet a munka Kiadták az építési engedélyt a Várkert Bazár felújítására. A tervek szerint irodaház, konferenciaterem, mélygarázs és üzletek lesznek az egykori királyi díszkert alatt. (kg)

II. kerület Tanácsadás Minden kedden tizenhét órától ingyenes jogi tanácsadást tartanak lakást eladó vagy vásárló kerületi lakosoknak a polgármesteri hivatalban. (kg)

III. kerület Negyedszázados évforduló Február negyedikén ünnepli huszonötödik születésnapját a kerületi Bárczi Géza Utcai Általános Iskola. A jeles napot vetélkedőkkel, ügyességi játékokkal és sportrendezvényekkel ünneplik. (kg)

IV. kerület Börze Ebben az évben kéthavonta rendezi meg az Újpesti Gyermek- és Ifjúsági Ház a közkedvelt babaruha- és játékbörzét. Az első csere-berére február 5-én kilenc és tizenhárom óra között kerül sor. (vs)

VI. kerület NYUGDÍJASEBÉD Március 1-jétől többet kell fizetniük azoknak a nyugdíjasoknak, akiknek házhoz viszik az ebédet. Az étkezés összege egy főre 464 forint lesz. Azoknak, akik a tálaló-melegítő konyhán esznek, már év elejétől 392 forintra emelkedett az ebéd ára. (rv)

VII. kerület MŰEMLÉKEK Három házzal pályázik a kerület  műemléki felújításra. A Dob utca 3. tetejének rendbehozatalát, a Király utca 55. pincefödémének javítását, illetve a Király utca 47. szobrainak felújítását végeznék el. Az összköltség 34 millió forint. (rv)

VIII. kerület KÖZÉLET Február 7-én este 6-tól a József krt. 63. szám alatt a helyi Fidesz-szervezet és a polgári körök vendége Pokorni Zoltán, a Fidesz –MPSZ alelnöke lesz. (dná)

IX. kerület KÉRDÉSEK ÓRÁI Paál Kálmán alpolgármester képviselői fogadóóráját legközelebb február 5-én szombaton 15 és 17 óra között tartja a Toronyház u. 3/B alatti „RÖNK” irodában. (dná)

X. kerület VÁNDORTÁRSULAT A kőbányai Trambulin Színház gyermekelőadásaival februárban lép fel a Lurdy Színpadon (IX. kerület), a Csepeli Munkásotthonban és a kispesti művelődési házban. (dná)

XI. kerület Diáktárlat Hallássérültek Budapesti Tanintézete diákjainak munkáiból nyílt ma képzőművészeti kiállítás. A Budapesti Művelődési Központ galériájában három héten át tekinthető meg a tárlat. (ka)

XII. kerület Erdélyi kapcsolatok Hegyvidék önkormányzatának vezetése, élükön Mitnyan György polgármesterrel erdélyi látogatásra utazott. A látogatás célja a kapcsolatok további ápolása. (ka)

XIII. kerület Képviselők a művészek ellen A VI. Hársfa Kupa Országos Kosárlabda Tornát tartja a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség péntektől vasárnapig a Hajdú utcában. Mérkőzik egymással a parlamenti és a művészválogatott is. (nvzs)

XIV. kerület JÓTÉKONYSÁG Alapítványi napot tart pénteken két játszóházában a Játékmester Alapítvány. A Pólus Centerben és az állatkerti játszóházban szervezett rendezvények belépődíjából az árván maradt gyerekeket támogatják. (nvzs)

XV. kerület Javaslatot várnak  A kerületi önkormányzat ezekben a hetekben készíti el a 2007–2013 közötti időszakra szóló stratégiai tervét és EU- pályázati koncepcióját. Arra kérik a lakosságot, hogy tegyenek javaslatokat a közeljövőt érintő elképzelésekre. (pg)

XVI. kerület Rajzkör Alapvető grafikai technikákat sajátíthatnak el 12–17 éves fiatalok a Corvin Művelődési Házban.  A tanfolyamot Jeey Judit iparművész vezeti. A foglalkozások hétfőnként 17–19 óráig tartanak. A rajzszakkörre folyamatosan lehet jelentkezni. (pg)

XVII. kerület Adomány A képviselő-testület félmillió forint adománnyal járulna hozzá a délkelet-ázsiai természeti katasztrófa következményeinek enyhítéséhez. A testület következő ülésén foglalkozik az ügygyel. Amennyiben megszavazzák, a pénzt a Vöröskereszt kapja. (pg)

XVIII. kerület REGGELI Idén is folytatódik az ingyenreggeli-program az általános iskolákban. Az iskolák döntik el, hogy mely tanulók jogosultak a támogatásra. (vz)

XIX. kerület KÖKI Bevásárlóközpont épül a 3-as metró végállomásánál. A beruházó átépíti az egész közlekedési csomópontot is. (vz)
 
XX. kerület MACKÓ Játékmackó-kiállítás nyílt a Csili Művelődési Központban. A tárlat apropója, hogy a medvék a néphit szerint most bújnak ki a barlangjukból. (vz)

XXI. kerület ÉSZAK-CSEPEL Szakmai vitanapot rendezett a képviselő-testület az észak-csepeli ingatlanok hasznosításáról. Először meg kell állapítani a terület forgalmi értékét, és ki kell választani azokat a területeket, amelyeket elsőként kínálnak megvételre a leendő befektetőknek. (vcs)

XXII. kerület VÉR Az önkormányzat épületében szervezett véradáson harmincnyolcan adtak vért. A jelentkezők fele önkormányzati dolgozó volt. A Vöröskereszt tájékoztatása szerint száz beteg gyógyulását segítették elő. (vcs)

XXIII. kerület HONLAP Megújult Soroksár honlapja. A kerületi információk mellett fórumok is találhatók. (vcs)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!