Hírek

2005.02.08. 00:00

Keresztül Budapesten

BAMA

I. kerület Védelem
Fokozottan védett régészeti területté nyilvánította a kulturális miniszter a várfalakon belül a budai Vár teljes területét. Szintén védelmet kapott a középkori várkert a Palota út mentén. (kg)

II. kerület Bizottsági tárgyalás
Az idei költségvetés tervezetéről tárgyal az önkormányzat költségvetési bizottsága február 8-án 14 órától a Polgármesteri Hivatalban. (kg)

III. kerület Születésnapi köszöntő
Barátai és tisztelői köszöntik a hetvenöt éves Petrovics Emil zeneszerzőt február 12-én tizenhét órakor az Óbudai Társaskörben. (kg)

IV. kerület SZŰRÉS
Ismét emlőszűrésre hívják azokat az újpesti 45 és 65 év közötti asszonyokat, akik 2002-ben nem jelentek meg a vizsgálaton. Mindenki névre szóló levelet kap. (nvzs)

V. kerület ÚJ BAJCSY
Nyárig új burkolatot kap a Bajcsy-Zsilinszky út. Nem lesz azonban kerékpárút, villamosvonal, és nem terveznek új jelzőlámpákat sem. (rv)

VI. kerület NYUGDÍJASNET
A Terézvárosi Művelődési Közalapítvány a kerületben élő hatvan év felettieknek számítógépes tanfolyamot indít. A n@gyinet című program jelenlegi két kurzusát nagy érdeklődés kísérte. Telefonszám: 342-0905/2456. (rv)

VII. kerület TÉRFIGYELŐ
Két új térfigyelő rendszert építenek ki a kerületben. A technikára 2005-ben és 2006-ban 100-100 milliót, üzemeltetésre 2005-ben 60, 2006-ban
100 milliót különít el a testület. (rv)

VIII. kerület SZÖVEGES ÜZENET
A kerületi vagyonkezelő kft.-t a 06-20/965-9115-ös számon sms-ben is értesíteni lehet a lakossági észrevételekről. (dná)

IX. kerület KÖLTSÉGEK
A kerületi beruházások minden önkormányzati forintjához két forint társul a magánbefektetőktől – jelentette be a városrész-megújítás kapcsán dr. Gegesy Ferenc polgármester. (dná)


X. kerület A KÖRNYEZETÉRT
A Szent László Általános Iskola pályázatot hirdet a környezet szebbé tételéért. Weboldalukra (www.gyepfolt.hu) várják az ötleteket. (dná)

XI. kerület Fűtési támogatás
Egy főre jutó 43600 forintos jövedelemhatár alatt fűtési támogatás igényelhető az önkormányzatnál. Mértéke havonta legalább 1000, de legfeljebb 10900 forint. (ka)

XII. kerület Díjátadás
A 36. Magyar Filmszemle záróünnepségén Schiffer János főpolgármester-helyettes adja át ma a Fővárosi Önkormányzat által felajánlott Legjobb elsőfilmes rendező-díjat a Budapest Kongresszusi Központban (XII., Jagelló út 1–3.). (ka)

XIII. kerület TÁRLAT
Somogyi János Munkácsy-díjas festőművész könyvbemutatóval egybekötött kiállítása nyílik meg az önkormányzat épületében február 15-én fél négykor. (nvzs)

XIV. kerület ÍJÁSZOK
Korhű öltözetben, jurták mellett tartanak bemutatót az íjászkör vezetői a Regnum Katolikus Általános Iskola udvarán február 18-án, pénteken 12 órakor. (nvzs)

XV. kerület Civil stratégia
A képviselő-testület szerdán a civil szervezetek képviselőivel együtt rendkívüli ülést tart. Áttekintik a Civil Stratégia tapasztalatait. 31 civil szervezet fogadta el a meghívást. (pg)

XVI. kerület Művészovi
A Művészeti Óvoda ismét várja az öt-hét éves gyerekeket. Játékos foglalkozásokon hetente egy napon a képző-, nép- és ipar-, valamint a mozgásművészet is szerepet kap. (pg)

XVII. kerület Lakópark
Tovább épülhet a Helikopter úti lakópark. A képviselők a következő testületi ülésen tárgyalják az övezeti előírások megváltoztatását. Az építtető szabadon álló, illetve tömbtelkes módszerrel készülő lakóházakat emelne a területen. (pg)

XVIII. kerület DIÁKPARLAMENT
Ülésezik a diákparlament pénteken. A kerületi iskolák nyolcvan képviselője tárgyal a kerület vezetésével. Elmondják, mit kellene tennie az önkormányzatnak a diákok érdekében. (vz)

XIX. kerület RÉZKARC
Ötéves a Magyar Rézkarcoló és Litográfus Művészek Egyesülete. Ez alkalomból tizenhét alkotó harminchárom művéből nyílt gyűjteményes tárlat, amely február 27-ig látogatható a Kispesti Vigadó Galériában. (vz)

XX. kerület ŐSERDŐ
Veszélyesen nagyra nőttek a fák Pesterzsébet kis utcáin. A panaszok szerint a gyökerek tönkreteszik az aszfaltot, az ágak pedig viharban leszaggatják a vezetékeket. A lakók vállalnák a csemeték gondozását, amit az öreg fák helyére lehetne ültetni. (vz)

XXI. kerület VAGYONNYILATKOZAT
Az önkormányzat honlapján van a polgármester vagyonnyilatkozata. Tóth Mihálynak egy 450 négyszögöles telken egy 220 négyzetméteres lakóháza, egy Toyota személygépkocsija és 800 ezer forint megtakarítása van. (vcs)

XXII. kerület KIÁLLÍTÁS
Február 11-től március 9-ig látható Tóth Virág ruhatervező, iparművész kiállítása a Kuszában. (vcs)

XXIII. kerület SZERELMES ÍZEK
A szerelmesek napja alkalmából kiállítást rendeznek „Szerelem versben, dalban, anyagban” címmel a Táncsics művelődési házban február 14-én. A rendezvényen „szerelmes ízek kóstolóját” is tartanak. (vcs)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!