Hírek

2005.02.10. 06:52

Keresztül Budapesten

BAMA

I. kerület Avatás
Emléktáblát avat február 12-én, a budapesti csata befejeződésének hatvanadik évfordulóján, a budavári önkormányzat és a Hadtörténeti Intézet a Kapisztrán-toronynál. (kg)

II. kerület Az első találkozó
Az újlaki általános iskola szeretettel várja a leendő első osztályos gyerekeket február 15-i kézműves foglalkozására, amely tizenhét órakor lesz. (kg)

III. kerület Elköltözött
Új székhelyre költözött az Indián Érdekvédelmi Egyesület. A Szentendrei út 34. szám alatt fogadják a lakosokat. (kg)

IV. kerület TANÁCSADÁS
Útmutatót ad az EU-forrásokra való pályázáshoz a vállalkozóknak az önkormányzat néhány napja megnyitott európai uniós irodája. Az iroda elérhetőségei: [email protected], telefonszáma: 306-0290. (nvzs)

V. kerület NŐI VARÁZS
Kommunikációs tréningsorozat indul nőknek az Aranytíz Művelődési Központban. A résztvevők minden szerdán este 6 órától 9-ig tanulhatják a férfihódító hasznos női praktikákat. (rv)

VI. kerület ANGOLNYELV-TANFOLYAM
Százötven kerületi lakos jelentkezett az önkormányzat ingyenes angolnyelv-tanfolyamára. Ezen a hétköznapi érintkezésben legalapvetőbb ismeretanyagot sajátíthatják el. (rv)


VII. kerület RÓZSÁK TERE
Március közepén adják át a felújított Rózsák terét. Erzsébetváros egyik leghangulatosabb parkját 160 millió forintból hozta rendbe az önkormányzat. Helyreállították a műemlék kovácsoltvas kerítést, a burkolatot, növényeket telepítettek. (rv)

VIII. kerület ROHAMKOCSI
A városrész tűzoltó-parancsnoksága nemrégiben új kocsit kapott. A 80 millió forintos fecskendőautót pályázati pénzből vették. Az önrészből 2 millió forintot a kerület, 14 milliót a főváros fedezett. (dná)

IX. kerület CSŐTÖRÉS
Több napig tarthat annak a vízcsőnek a cseréje, amely e héten tört el a Vámház körúton. (dná)

X. kerület BÁLINT-NAP
Február 13-án 15 és 19 óra között Bálint-napot tartanak a Pataky Művelődési Központban. (dná)

XI. kerület Gyógyszertámogatás
A nyolcvan év fölöttieknek áprilisig havi 2000 Ft gyógyszertámogatás jár. Fiatalabbak 43600, illetve egyedül élők és három vagy több gyereket nevelők 54500 forintos jövedelemhatárig igényelhetnek ilyen támogatást. (ka)

XII. kerület Néptánc
Fonó klubestet és táncházat tartanak csütörtök este a Csörsz utcai művelődési központban. A koncert ingyenes borkóstolással egészül ki. (ka)

XIII. kerület FAÜLTETÉS
Ezerkétszáz fát telepített a kerületben a helyi környezetgazdálkodási kht. az elmúlt évben. A társaság idén is ugyanennyi fa ültetését tervezi. (nvzs)

XIV. kerület KÖTETLEN BESZÉLGETÉS
Fórumot rendez az önkormányzat Zugló közbiztonsági helyzetéről március 2-án 18 órai kezdettel, a Cserepesházban. (nvzs)

XV. kerület Fórum
Hiller István leköszönő kultuszminiszter, az MSZP elnöke volt a vendége az újpalotai közéleti házban megtartott tegnapi fórumnak. A beszélgetésen az általános politikai témákon túl kiemelt figyelmet kapott a 2006-os választásokra való felkészülés. (pat)

XVI. kerület Díszpolgár
Az önkormányzat civil bizottsága felkérte az állampolgárokat, hogy tegyenek javaslatot díszpolgárjelöltekre. A neveket életrajzzal, rövid indoklással ellátva, február 21-ig lehet benyújtani a közigazgatási ügyosztályra. (pat)

XVII. kerület Iskola
Esti gimnázium nyílhat a Diadal úti általános iskolában, amennyiben a képviselő-testület hozzájárul annak egy éven túli bérbeadásához. Az iskolát a Sziltop Kht. a 2005–2006-os tanévtől működtetné. A tervek szerint 2010 júniusáig bérelnék az iskola négy tantermét. (pat)

XVIII. kerület ÁRVERÉS
Szálloda, konferenciaterem, vendéglátóhely épülhet a volt szovjet laktanya területén. Az önkormányzat árveréses pályázatra bocsátja az Üllői út 807. alatti, 142 ezer négyzetméteres ingatlant. (vz)

XIX. kerület KLUB A KASZINÓBAN Holnap tartják klubnapjukat a kerületi cukorbetegek a kispesti kaszinóban. (vz)

XX. kerület TURIZMUS
A kerület turistatájékoztatót jelentet meg. Úgy vélik, Pesterzsébeten is van annyi nevezetesség, hogy a városrész felkeltse a külföldi látogatók érdeklődését. (vz)

XXI. kerület BÉRLAKÁSOK
A II. Rákóczi Ferenc út 93–95. szám alatt megüresedett négy bérlakás. A bérleti jogot versenytárgyaláson lehet elnyerni. A pályázatok benyújtásának határideje: február 11., 12 óra. Információ a CSEVAK Kft.-től kérhető (XXI., Katona J. u. 62–64.). (vcs)

XXII. kerület AZBESZT
Körülbelül két hónap múlva kezdődhet a rózsakerti lakótelepen az azbesztmentesítés. Az önkormányzatnak 600 millió forint áll rendelkezésére. (vcs)

XXIII. kerület ZAJVÉDELEM
A Budapest–Kelebia vasútvonal zajvédelméről is tárgyal jövő keddi ülésén a képviselő-testület. (vcs)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!