Hírek

2005.02.16. 00:00

Keresztül Budapesten

BAMA

I. kerület KAPCSOLAT A helyi okmányiroda új szolgáltatásként közvetlen telefonos kapcsolatfelvételt biztosít ügyfeleinek. A csoportvezető száma: 489-4445. (dná)

II. kerület HELYI TERV Február 21-én a Frankel Leó út – Darázs utca – Mecenzéf utca – Szeréna köz – Szeréna út – Apostol utca – Vérhalom utca által határolt területre készülő szabályozási tervet mutatja be az önkormányzat a lakosoknak. (dná)

III. kerület KITÜNTETÉS Az Óbuda Kultúrájáért Díj 2005. évi odaítélésére várja az önkormányzat személyek, civil szervezetek jelölési javaslatait február 27-ig a kerületi városházára. (dná)

IV. kerület HELYTÖRTÉNET Újpestet megörökítő amatőr filmeket keres az Ady Endre Művelődési Központ. Az adományokat az Újpesti Helytörténeti Gyűjtemény székhelyén ( Berda József u. 48.) fogadják. (nvzs)

V. kerület ÚJ ZSINAGÓGA A Belváros első zsinagógája a Károly körút 18. szám alatt várja a híveket. Az önkormányzattól bérelt termekbeli imahely kapcsolódik az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség megalakulásához. A zsinagóga neve Keren Or, azaz fénysugár. (rv)

VI. kerület CIVILEK Terézvárosi Civil Konferenciát szervez az önkormányzat. A kerületi egyesületeket, szervezeteket február 18-án, pénteken reggel 9-kor várják a Benczúr utcai Benczúr Házba. (rv)

VII. kerület ZENE ÉS TÁNC A kerület időseinek rendeznek zenés, táncos találkozót ezen a csütörtökön is az Almássy téri Szabadidőközpontban. A táncos lábúak délután 3 órától este 7-ig rophatják. (rv)
 
VIII. kerület SPORTNEVELÉS A képviselő-testület döntése értelmében Jó Sport kitüntetésben részesült Bódi Andrea általános iskolai tanár, Ke-
serű József sportoló, edző, és Serfőző Jánosné óvodapedagógus. (dná)

IX. kerület KIÁRUSÍTÁS A Ferencvárosi Művelődési Központban február 26-án József Attila válogatott versesköteteit árusítják. (dná)

X. kerület ÜLÉS Az önkormányzat idei második testületi ülését február 24-én, csütörtökön tartja. (dná)

XI. kerület Főkapitányi látogatás Gergényi Péter budapesti rendőrfőkapitány szerdán állománygyűlésre a XI. kerületi kapitányságra látogat, ahol találkozik a munkatársakkal. (ka)

XII. kerület Filmklub Várkonyi Zoltán Kárpáthy Zoltán című filmjét vetítik szerdán a hegyvidéki művelődési központ nyugdíjasfilmklubjának
szervezésében. (ka)

XIII. kerület TÁMOGATÁS Az egyházak, társadalmi és civil szervezeteknek pályázni kell a támogatásért. Az érdeklődők március 16-ig jelentkezhetnek. (nvzs)

XIV. kerület FÓRUM A Fidelitas Szijjártó Péter országgyűlési képviselőt látja vendégül csütörtökön fél héttől Cinkotai úti székházában. (nvzs)

XV. kerület Vendég Közéleti fórumot tartanak ma délután öt órakor az újpalotai közéleti házban. A vendég Szili Katalin, az Országgyűlés
elnöke. (pat)

XVI. kerület Szakrendelő A képviselők a tegnapi testületi ülés előtt kapták kézhez a Jókai utcai rendelő felújítása során felmerült pótmunkák költségeit. A munka befejezéséhez még 80 millió forintra van szükség. (pat)

XVII. kerület Átalakítás Egy előterjesztés szerint az SZDSZ által pártirodának használt helyiség egy részét önkormányzati tulajdonba vennék. Gyermekorvosi rendelő működne itt később. (pat)

XVIII. kerület VÁLLALKOZÓK A Dobozi út 70. alatti étteremben a vállalkozók klubja ma a kerület költségvetésével foglalkozik. (vz)

XIX. kerület ÓRIÁS FOTÓ Tíz méter széles, két méter magas fotó fogadja a kispesti művelődési ház ajtaján belépőket. A képen a Gellért-hegy tetejéről elénk táruló fővárosi panorámát örökítette meg az alkotó, Kovács László. A kiállítás március közepéig tekinthető meg. (vz)

XX. kerület BŰZ Idén is fojtó csatornaszagra készülhetnek fel a pesterzsébeti lakosok. Ennek oka, hogy nincs külön esővíz-elvezető rendszer. A csapadék csak a csatornába folyik be. Így az esővízrácsokon át az utcára szellőzik a szennyvízcsatorna. Az önkormányzat egyelőre nem tervezi, hogy átalakítsa a rendszert. Vagyis továbbra is gőzölögni fog
a szennyvíz az utcákon. (vz)

XXI. kerület TÁBOR Már lehet jelentkezni a Csepeli Muray Műhely természetfestő-táborába, amelyet a Hollandi út 8. alatti ifjúsági tábor területén tartanak május 27-től június 5-ig. Az oktatás ingyenes. További információ a 420-0042-es telefonszámon. (vcs)

XXII. kerület Új kiállítás
A KUSZÁ-ban pénteken 18 órakor Tóth Virág ruhatervező-iparművész Hattyúk tavasza című tárlatának megnyitóját tartják. Megtekinthető március 9-ig. (vcs)

XXIII. kerület Költségvetés
Megtartotta ülését a képviselő-testület. Megtárgyalták az idei év költségvetésének tervezetét, illetve a tavalyi költségvetés teljesítését is. (vcs)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!