Hírek

2005.02.28. 05:34

Karcsú lány játssza a duci Mirandát

Parcsami Gábor

Gilicze Márta, a színművészetin Marton László osztályában idén végző színésznő még nem tudja, melyik színházhoz szerződik majd. – Mindenképpen Budapestre szeretnék kerülni – árulja el. – Szívesen mennék a Vígszínházba, a Budapesti Kamara Színházba, az Örkény Színházba és a Nemzeti Színházba. Mindegyik társulat előadásait szeretem, színészeit pedig nagyra becsülöm.

Márta úgy érzi, az egyetemen már sok mindent megtanult.
De az igazi munka csak most kezdődik. Nagy álma, hogy minél több Shakespeare-darabban játszhasson. – Shakespeare műveit színpadra vinni minden fiatal színésznő álma –mondja. – Azt tartom, ide nekem az oroszlánt is, csak minél több lehetőséget kaphassak.

A fiatal művésznő bemutatkozhatott a Vígszínházban, Shakespeare művében, a Tévedések vígjátékában. A darabot Eszenyi Enikő rendezte, Márta pedig Mirandát alakítja. – Amikor megtudtam, hogy szerepet kapok ebben a darabban, nagyot dobbant a szívem – avat be legféltettebb titkaiba. – Ugyanis abban, hogy színészetre adtam a fejem, Eszenyi Enikőnek nem kis szerepe volt. Gyerekkoromban láttam vele a Fekete Pétert. Annyira tetszett, hogy eldöntöttem, egyszer én is ott akarok állni a világot jelentő deszkákon. Igaz, nem vagyok benne biztos, hogy Miranda szerepét rám szabták. Ugyanis ötvenkilósan kell eljátszanom egy százötven kilós nőre írott szerepet.

Párjával, Karácsonyi Zoltánnal, a Budapesti Kamara Színház művészével már dolgoznak egy közös esten. – Segítségünkre lesz Háy Zoltán és Dolmány Attila – mondja. – Célunk, hogy a Nyugat folyóirat költőinek műveit közelebb vigyük az ország legeldugottabb településein élő emberekhez.     

Gilicze Márta

Budapest, 1983. március 4.

2005: Idén végez a Színház- és Filmművészeti Egyetemen

Eddigi szerepei: Boldogtalanok (Vilma), Valaki kopog (Dönci), Tévedések vígjátéka (Miranda)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!