Hírek

2005.02.09. 00:00

Juharos tovább harcol saját igazáért

Zsidai Péter

Juharos Róbert (Fidesz) tegnap a Fővárosi Közigazgatási Hivatalhoz fordult. Azt kéri, vizsgálják ki a közgyűlés telefonfülke-reklámokra vonatkozó rendeletének jogszerűségét. A jogi bizottság elnöke szerint január végén jogsértően fogadták el azt a jogszabályt, ami a fülkék oldalát tíz centiméterrel meghaladó reklámokért nem kér térítést. A rendeletet a városképvédelmi bizottság azóta lemondott vezetője, Sasvári Szilárd (Fidesz) helyszíni kiosztással terjesztette a képviselők elé. Amit aztán a koalíciós pártok és a Fidesz is megszavazott.
Juharos szerint sem szakmai, sem törvényességi ellenőrzésen nem futott át a javaslat. „Tizenöt éve vagyok fővárosi képviselő, de olyan rendelettel még nem találkoztam, ami két nap alatt a közgyűlés elé kerülhetett volna. Legkevesebb negyven nap az elfogadott” – mondta a Reggelnek. Juharos a jövő heti közgyűlésen az előterjesztést kivizsgáló bizottság felállításáról és a rendelet visszavonásáról kér szavazást. Az elnököt frakciója visszahívta tisztéből, amit nem hajlandó megtenni. Ennek következményeiről és pártbéli jövőjéről lapunknak nem kívánt találgatásokba bocsátkozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!