Hírek

2005.02.04. 00:00

Huszonhét felé lehet menni

Öt út találkozik irányítatlanul a Pest Megyei Bíróság budapesti épülete előtt. Az autósok csak a szerencsére és egymás jóindulatára hagyatkozva kanyarognak. Százmillióba kerülne a rend.

Tóth Tímea

Huszonhét irányba lehet jelenleg haladni a Pest Megyei Bíróság előtti kockaköves úton. Csúcsidőben ez szinte megoldhatatlan feladat elé állítja a Thököly utat keresztező Hungária körútnál, Francia útnál, Mexikói útnál kanyarodni kívánó autósokat. Egyetlen jelzőlámpa vagy útburkolati jel sem ad számukra eligazítást. Aki a KRESZ szabályait be szeretné tartani, tízperces gondolkodási időre lenne szüksége. Ezzel kevesen próbálkoznak, inkább dudálnak. De a legcélravezetőbb elkerülni az útszakaszt.

– Többször kértük a főpolgármesteri hivatal illetékes osztályát, hogy legalább a balra kanyarodási lehetőséget tiltsák meg az érintett kereszteződésekben. Azt is javasoltuk, hogy egyirányúsítsanak néhány utcát – mondja a XIV. kerületi polgármester. A szakemberek azonban szinte semmilyen forgalmirend-változást nem tartanak indokoltnak. Rátonyi Gábor most arra kérte a kerületi rendőrséget, mérjék meg az útszakasz forgalmát. Talán ez majd hat a Városházára. A forgalomtechnikai alosztály csoportvezetője azonban gyorsan kiábrándít. – Leghamarabb három év múlva, a négyes metró építésekor rendeződhet a Thököly út forgalmi rendje – közli Bartkó György. Több mint százmillió forintba kerülne a jelzőlámpás szabályozás kialakítása. Ehhez ki kell cserélni az útburkolatot és ki kell váltani a közműveket is – hangsúlyozza.

A szakember azt ígéri, tűzoltásként felújítják az útburkolati jeleket. Ez mindössze 2-3 hónapra szól. További megoldást jelentene, ha legalább a csúcsidőszakban rendőrök irányítanák a kereszteződés forgalmát.

Ádám Attila (34) pizzafutár:

Egy rodeópályához hasonló ez az útszakasz. A villamossínek kiállnak az úttestből, ide-oda ugrál az autó a kereszteződésben. Elkéstek az illetékesek az út felújításával. Igyekszem elkerülni ezt a kereszteződést.

Rényi Barbara (31) reklámügyintéző:

A közelben dolgozom, ezért mindennap arra közlekedek. Legalább az útburkolati jeleket felfesthetnék, hogy tudjuk, merre lehet kanyarodni. Nem hiszem, hogy jelzőlámpákkal javítani lehetne a forgalmi renden.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!