Hírek

2005.02.09. 00:00

Hitellel csalt a kereskedő

Összesen hetvenegy ügyfelét károsította meg az az autókereskedő, aki biztosításokkal és hitelekkel csalt ki milliókat a bankoktól.

Nagy Eszter Dóra

[caption id="" align="alignleft" width="264"] Az akták Szilágyi Tamás rendőrségi asztalán azt mutatják, ez a történet nem hétköznapi. Sokan úgy lettek áldozatok, hogy nem is tudtak róla.
[/caption]A középiskolai végzettségű Sz. Gábor (34) eleinte törvényesen üzletelt. A XV. kerületben tevékenykedő autókereskedő ismerői csak úgy fogalmaznak, egyszer elcsúszott. Olyannyira, hogy ma már nyolcvankétmillióra rúg az általa okozott kár.
A fiatalember azt vallja, két éve megvezették egy-két ügylet során. A hiányt hitelből próbálta fedezni, de ez újabb és újabb kölcsönöket eredményezett.
Szilágyi Tamás, a Dunakeszi Rendőrkapitányság kiemelt főelőadója szerint negyvenegy autótulajdonost károsított meg úgy, hogy nevükben hitelt vett fel a kocsijukra. Volt, akinek a járművére kétszer is. A tulajdonosok többsége mit sem tudott erről. Emellett mintegy harminc biztosítási szerződést is kötött, amivel négyszázezer forinthoz jutott úgy, hogy tényleges üzlet nem jött létre.
A bűncselekményre úgy derült fény, hogy a mit sem sejtő ügyfeleknél megjelentek a bankok azzal, hogy fizessék a részleteket. A tíz hitelintézetet érintő bűncselekmény során még mindig a károsult autótulajdonosok az adósok. Tőlük a bankok folyamatosan próbálják behajtani a kölcsönt. Az autók közül pedig alig néhány került elő.
Sz. Gábor mindenre pontosan emlékszik. Rendszám alapján a kocsik típusát, sőt a becsapottak nevét is meg tudja mondani. A kereskedő ellen indult eljárás végére néhány héten belül pont kerülhet. A fiatalembernek csalás, okirat-hamisítások, hitelsértés és sikkasztás miatt kell felelnie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!