Hírek

2005.02.19. 01:04

Hírsáv

BAMA

Állami segítséggel fejlődő idegenforgalom
Pál Béla idegenforgalomért felelős politikai államtitkár előadást tartott a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitó konferenciáján. Áttekintést adott arról, hogy az idegenforgalmi célú állami támogatások révén hogyan fejleszthetők az egyes országrészek. (hkj)

Árvizet okozhat idén is a gyors felmelegedés
A Tisza vízgyűjtőterületén felhalmozódott vízkészlet nagysága megközelíti a 2000. évi szintet. Árvizet csak a gyors felmelegedés okozhat a folyón, mondta Lábdy Jenő, az Alsó-Tisza vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vízgazdálkodási osztályvezetője. (vg)

Kulcsrakész beruházás Németországnak
A Mátrai Erőmű Rt. 40 millió euró értékű fővállalkozói szerződést kötött az Oberhausen (Németország) Babcock-Hitachi Europe GmbH-val gázturbinás beruházás kulcsrakész megvalósításáról. Ennek nyomán az erőmű 836 megawatt kapacitása 92 megawattal bővül.

A köztévé tetemes veszteséggel zárta az évet
Nyolcmilliárdos hiánnyal zárja a köztévé a tavalyi évet. Hárommilliárd forint lesz a megtakarítás egyolyan évben, amely az öt nemzetközi sportesemény miatt nagyon drága volt. Tavaly a várt források töredékét kapta meg az MTV. (vg)

Beruházást tervez a Linamar Orosházán
Nem javasol osztalékot a 2004. évi adózott eredményből az orosházi Linamar Hungary Rt. Igazgatósága, mert abból az autóipari társaság a további növekedéshez szükséges beruházásokat kívánja finanszírozni. (hkj)

Alacsony lesz az idei infláció mértéke
A pénzromlás idei átlagos mértéke 4,5 százalék körül alakulhat, mondta Belyó Pál, az Ecostat Gazdaságelemző és Informatikai Intézet igazgatója a „Gazdasági trendek Magyarországon” című kiadvány budapesti tájékoztatóján.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!