Hírek

2005.02.16. 00:00

Hány százalékot hozhat egy mankó és két feles?

Kövess László

A Parlament sok vihart látott falai között is akadnak azért szép emberi pillanatok. Ilyen volt például az is, amikor hétfőn betoppant az ország házába a miniszterelnök felesége. Előző heti síbalesete okán mankóra támaszkodott, de arcán nem látszott fájdalom. Inkább csak nevetésbe forduló mosoly, amint felvillantak a vakuk. A fényképészek csőre töltve várták, hiszen bejelentette, hogy erejét összeszedve, csigalassúsággal, de jön. Ott a helye a férje mellett, aki kormányfőként az ország helyzetét értékeli.

A másik oldalon sem tétlenkednek a népszerűsítési felelősök. Így eshetett meg, hogy Orbán Viktor a napokban Mátyás királyként járta a magyar vidéket. Az emberekkel beszélgetve gyűjtött véleményeket saját országértékeléséhez, amibe belefért az is, hogy egy falusi kocsmában bedöntött két felest. Vonatos körútján kereskedelmi televíziók forgatócsoportjai loholtak a nyomában. A Várpalota felé zötykölődő másodosztályú vasúti kocsiban pedig pont ott ült az egyik napilap kicsinosított újságírónője, aki rögvest interjút készített vele.

Szegény Pozsgay Imre a megmondhatója, hogy nem minden jön be úgy, ahogy eltervezték. Pedig tanácsadói a rendszerváltáskor pontosan kidolgozták, hogyan csinálnak belőle köztársasági elnököt. Kezeslábasba bújtatták, bukósisakot húztak a fejére, mert ugye, ő a jó vezető. Ám hiába ült bele abba a versenyautóba, nem jutott el oda, ahová szeretett volna.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!