Hírek

2005.02.12. 06:09

Ha ügyesen politizálunk, dől a pénz az országba?

Á. Z.

Magyarország az Európai Unió strukturális alapjainak támogatásából mintegy százmilliárd forint értékű fejlesztést kezdett meg, és további 223 milliárd forint felhasználására van döntés – jelentette be Baráth Etele, az európai ügyekért felelős tárca nélküli miniszter tegnap Budapesten.

A miniszter szerint Magyarország a következő pénzügyi költségvetési tárgyalásokon arra törekszik, hogy 2007 után minél nagyobb összeget kapjon fejlesztésre az Európai Uniótól. Magyarország szeretné, ha az adott évben rendelkezésre álló pénzösszegeket két évnél hosszabb ideig fel lehessen használni.

Baráth Etele elmondta, szeretnék elérni, hogy a jövőben az EU növelje a támogatási arányát a beruházásokban. Jelenleg az EU a nagyberuházásoknak mintegy 80-85 százalékát, a strukturális alapokból finanszírozott fejlesztések 65 százalékát állja. Előbbieknél az EU támogatási arányát 90 százalékra, az utóbbiaknál pedig 70-75 százalékra kellene növelni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!