Hírek

2005.02.04. 00:00

Félmilliárdot költenek a polgárokra

V. Cs.

Félmilliárdos pályázati támogatást nyert Érd városa informatikai rendszerének kialakítására. Ezzel a város új számítógépes elképzeléseit teljes egészében megvalósíthatják.

Digitális alapú ügyintézést vezetnek be az érdi városházán, ezzel nagyban könnyítve mind az ügyintézők munkáját, mind a polgárok ügyintézését. – A hivatal egységeinek most meglévő adatbázisai így egyetlen központi egységre kerülnek. Olyan adatbázisokat hozunk létre, amelyek az építéshatósági, a vagyongazdálkodási, az adó-, a szociális és a művelődési ügyosztály munkáját segítik – mondta el a Reggelnek Csőzik László alpolgármester. Ehhez új szoftverekre is szükség van. Az érdiek összes ügyes-bajos ügyét számítógépre viszik. Az egyes lakóingatlanokról például egyetlen gombnyomással lehet majd információhoz jutni a közműellátottságról, építéshatósági ügyekről, a befizetett vagy be nem fizetett adókról. Meg lehet ismerni az ott lakók szociális helyzetét is. Persze minden ügyintéző csak a saját munkájához szükséges adatokat láthatja majd – tette hozzá az alpolgármester.

A rendszer segítségével gyorsul a képviselői munka is. A képviselők ezentúl már nem papíron, hanem elektronikus formában kapják meg az előterjesztéseket, amelyeket saját laptopjukon olvashatnak majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!