Hírek

2005.02.24. 07:14

Ez volt az ágyúsok legrosszabb fellépése

Kísértetiesen hasonlított egymásra a Liverpool– Bayer Leverkusen és a Bayern München–Arsenal BL-negyeddöntő.

Hegyi Áron

Az utolsó percben mindkét hazai csapat 3-0-ra vezetett, azaz lefutottnak tűnt a visszavágó. Azonban a lefújás előtt a vendégek némi életet leheltek továbbjutási reményeikbe. Az Anfield Roadon a brazil Franca rúgta  a Leverkusen becsületgólját, míg Münchenben az elefántcsontparti Touré (aki a bajorok két góljában is ludas volt) találata hozta vissza a sírból a meccset az ágyúsok számára. Ettől függetlenül  a visszavágón mindkét mostani vesztesnek irgalmatlanul nehéz lesz kicsikarnia a továbbjutást, pláne, ha ellenlábasaik őrzik remek formájukat. Az Arsenal védelméből nagyon hiányzott a Sol Campbell–Ashley Cole páros (utóbbi azért tíz percet játszott), viszont bizakodásra ad okot, hogy a Highburyben pályára léphet  a repüléstől irtózó Dennis  Bergkamp.
Madridban a Real 1-0-ra nyert a Juventusszal szemben. Az előny korántsem megnyugtató a torinói visszavágó előtt, pláne annak fényében, hogy a galaktikus támadók ezúttal is gólképtelenek voltak (Helguera szerezte a győztes találatot).  Eindhovenben a PSV győzelmét (1-0) jelentő gólt leszámítva eseménytelen találkozón untatta a közönséget a hazai csapat és a tavalyi döntős Monaco.

„Egy olyan klasszis csapat, mint az Arsenal ellen pontosan így kell játszani”

Arsene Wenger, az Arsenal edzője: „A csapat minden idők leggyatrább BL-teljesítményét nyújtotta a Bayern ellen”

Jens Lehmann, az Arsenal német kapusa: „Ha 0-3 marad a vége, esélyünk sem lenne a továbbjutásra. Ez az egy gól azonban visszahozta a reményt”.

Felix Magath, a Bayern edzője: „Rendkívül elégedett vagyok, csúcsteljesítményt nyújtottunk! Egy olyan klassziscsapat ellen, mint az Arsenal, pontosan így kell játszani.”

Klaus Augenthaler, a Leverkusen mestere: „Nem hiszem, hogy a német csapatnak ennél több lehetősége adódna az Anfield Roadon. Berbatov, például egy ezerszázalékos helyzetet hagyott ki”.

Rafa Benitez, a Liverpool edzője: „Ha kikapunk 2-0-ra, akkor kiesünk, de én szinte biztos vagyok benne, hogy Németországban is tudunk legalább egy gólt rúgni.”

Vanderlei Luxemburgo, a Real mestere „Úgy vélem, jól játszottunk, és az eredménynyel is elégedett vagyok. Feltétlenül jobb, mint ha 2-1 lett volna a vége. Nehéz meccs vár ránk Torinóban”.

Fabio Capello, a Juve edzője: „Bár kikaptunk, a 0-1 nem rossz eredmény. A Realnak alig volt helyzete, leszámítva persze a gólt és Samuel kapufáját. Nedved kiválása után a támadásainkban nem volt igazán erő.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!