Hírek

2005.02.08. 00:00

Eltörött egy vízvezeték a körúti villamosvonalon

Nagy Vajda Zsuzsa

[caption id="" align="alignleft" width="301"] A meghibásodott vízcsövet kiemelték a dolgozók a gázvezeték mellől Gombaszögi János irányításával. A munkák késő estig tartottak.
[/caption]Még az 1870-es években fektették le azt a vízcsövet, amely tegnap délelőtt megrepedt a Vámház körúton a Pipa utcánál. A vezeték éppen a villamossínek alatt hibásodott meg Budapest egyik legforgalmasabb útvonalán.

– Ez a csőtörés azért tartozik a jelentősebb esetek közé, mert komoly közlekedési káoszt okozott – tudtuk meg a helyszíni munkákat irányító Gombaszögi Jánostól (37). A százötven milliméteres vezeték a föld alatt két lakóházba szállította a vizet. Délután háromkor, amikor a helyszínen jártunk a közeli épület földszintjén üzemelő kávéházban még hiába tekerték a vízcsapot. Péterffy Gábor kommunikációs igazgató azt ígérte, hogy a javításokkal az esti órákig végeznek a Fővárosi Vízművek Rt. dolgozói. A felásott úttest újraaszfaltozása és a sínek megjavítása azonban eltart még néhány napig. Addig is a 47-es és 49-es villamosok a Gellért térről a Batthyány tér felé közlekednek. Autóbuszok szállítják a 83-as trolibusz utasait. A 15-ös autóbusz és a kis autók ezen az útszakaszon zavartalanul közlekednek. A százévesnél idősebb vezeték a fővárosban egyáltalán nem számít ritkaságnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!