Hírek

2005.02.07. 00:00

Elektronikus névjegyet kapnak a kerületi kutyák

Címkék#Vélemény

R.V.

Elsőként vezetné be Erzsébetváros a területén élő kutyák számára a mikrochipet. Ezt Bán Imre (34), az önkormányzat közrend- és környezetvédelmi bizottságának elnöke mondta el.

A készüléket a jelenlegi elképzelés szerint az állat fülébe építenék be. Az elektronikus adattároló tartalmazná az eb gazdájának nevét, címét, valamint az oltás időpontját. Az elkóborolt állatokra így könnyen rá lehetne találni. De az elmés szerkezet közvetve segítené a kutyapiszok gondjának megoldását is. Ha a sétáltató ott hagyja az eb után az ürüléket, nem védekezhetne azzal, hogy semmi köze az állathoz. A közterület-felügyelő a leolvasórendszer által ellenőrizhetné az állítást.

A rendszert abból a negyvenmillió forintból építenék ki, amelyet a VII. kerület a közelmúltban nyert a fővárostól. A tervek szerint új járdatakarító gépekre és a társasházaknak ajánlott vízcsövekre is költenek majd. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!