Hírek

2005.02.14. 08:58

Egy áldásra volt ereje

Csak egy rövid üdvözletet és egy alig érthető áldást volt képes elmondani fáradt hangon vasárnapi úrangyala imádságából II. János Pál pápa.

Csák E.

A katolikus egyházfő betegsége után immár dolgozószobája ablakából üdvözölte a Szent Péter téren vasárnap megjelent többezernyi zarándokot és turistát. Karol Wojtyla azonban változatlanul gyengének tűnt, alig tudta megformálni a szavakat. A várakozásokkal ellentétben angelusából még csak részleteket sem olvasott fel. Megismétlődött az egy héttel ezelőtti forgatókönyv: a 85 éves egyházfő helyett az úrangyala imádságot Leonardo Sandri érsek, vatikáni helyettes államtitkár olvasta fel.

II. János Pál csak egy üdvözletet mondott, s apostoli áldást osztott egyetlenegy, alig kivehető, néhány szavas mondat erejéig. Az imádság végén azonban gyenge, de teljesen érthető hangon kívánt mindenkinek kellemes vasárnapot. Egy héttel ezelőtt Joaquín Navarro-Valls vatikáni szóvivő cáfolni volt kénytelen azokat a sajtójelentéseket, hogy a kórházi úrangyala imádságot felvételről játszották volna be – most viszont egyértelműen azonosítható volt a pápa hangja.

A felolvasott szöveg szerint a pápa köszönetet mondott azoknak, akik kórházi kezelése idején gyógyulásáért imádkoztak. Leszögezte, változatlanul szüksége van hívei segítségére, hogy teljesíteni tudja feladatát az egyház szolgálatában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!