Hírek

2005.02.18. 08:41

Demszkytől kért bocsánatot a gyilkos

Nagy E. Dóra.

[caption id="" align="alignleft" width="165"] Egy évig hevert a tetem a pincében
[/caption]Elsőfokon tíz év hat hónap börtönbüntetésre ítélte a Fővárosi Bíróság azt a 38 éves román férfit, aki 2002 őszén megölte főbérlőjét a budapesti városháza pincéjében.

A felek lopni indultak a helyhatóság épületébe. Azért, mert a tettes több havi járandósággal tartozott főbérlőjének és így kívánták rendezni az adósságot. Abban állapodtak meg, hogy az adós segít áldozata lakásának felújításában. Ezért lementek a városháza pincéjébe, hogy onnan csempéket vigyenek el. A helyszínen azonban összevesztek. A vádlott szerint a főbérlő sértegetni kezdte élettársát, erre ő begurult és nekiment. A sértett ekkor elővett egy kést és meg is sebesítette támadóját. Hosszas dulakodás után végül a gyilkos háromszor megszúrta és egy deszkával bántalmazta a férfit. Szakértők szerint nem a késeléstől, hanem az ütésektől halt meg az áldozat. A tettes ekkor a mosdóba húzta a tetemet és egy zuhanyzótálcával letakarta.

Kellemetlen bűneset

Az áldozat mumifikálódott tetemét a bűncselekmény után hónapokkal, 2003 nyarán találták meg. A gyilkost csak két hónappal később, szeptemberben. A vádlott az utolsó szó jogán azt mondta: megkönnyebbült, amikor a rendőrök rátaláltak. A gyilkosság emléke a mai napig kísérti. Megbánta tettét és magától a főpolgármestertől kért elnézést a kellemetlenségekért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!