Hírek

2005.02.02. 07:17

Buszos túrák külföldi látogatóknak

Az elmúlt év első tizenegy hónapjában 20 százalékkal nőtt a külföldiek által Budapesten eltöltött vendégéjszakák száma. A hazánkba látogatók számának növekedése az idén várhatóan folytatódik. Galla Gábor, a Magyar Turizmus Rt. vezérigazgatója egy konferencián tegnap hangsúlyozta: el szeretnék érni, hogy az Európában működő mintegy 30 egyszerűbb utaskiszolgálást biztosító légitársaság közül továbbiakat is Magyarországra csalogassanak.

H. K. J.

Tavaly kilenc, úgynevezett fapados kégitársaság járataival 400 ezer külföldi vendég érkezett Magyarországra, s ebből 108 millió euró közvetlen idegenforgalmi bevétel származott. Ezek a társaságok közvetlen járataikkal jelenleg 50 európai városból szállítanak utasokat Budapestre.

A vezérigazgató beszámolt arról, hogy új lehetőséget kínálnak az utasok számára. A napokban indult el az úgynevezett Fly and Bus, azaz a Repülj és Ülj Buszra elnevezésű szolgáltatás. Ezzel a Magyarországra utazni vágyók az adott légitársaság honlapján találkozhatnak a Magyar Turizmus Rt. kínálta új lehetőséggel. Ennek keretében túrákat szerveznek a magyar fővárosból egyebek mellett Visegrádra, a Balatonra, Hajdúszoboszlóra és Bükfürdőre.

H. K. J. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!