Hírek

2005.02.05. 00:00

Büntetik a zacskó nélküli sétáltatókat

Rados Virág

Büntethető lesz Erzsébetvárosban az az ebtulajdonos, aki a sétáltatáshoz nem visz magával eszközt a kutyapiszok eltakarítására. Ezt a VII. kerületi önkormányzat módosított állattartási rendelete mondja ki.

Az intézkedés sikerében azonban maga az előterjesztő sem hisz. Dr. Bolesza Emőke (54) képviselő egyike volt a módosítás kezdeményezőinek. Mint mondja, a kutyapiszok gondját a kerület által kínált Blöki-csomagok (zacskó, lapát) sem oldották meg. Bolesza szerint az emberek hozzáállásán kellene változtatni.

Hasonlóképpen nem várható sok változás a galambpiszokkal kapcsolatban. A rendelet ugyanis úgy fogalmaz: a galambok etetése elkerülendő. A rendeletmódosítás tartalmazza: többlakásos épületben állat csak a lakásban tartható. Közös területekre tilos kóbor állatot odaszoktatni. A harapós vagy kiszámíthatatlan kutyák tulajdonosainak lakásuk bejárati ajtaján figyelmeztető táblát kell elhelyezniük. Senki nem tarthat olyan ebet, amely hangoskodásával zavarja a környezetét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!