Hírek

2005.02.28. 10:52

Az idei Oscar divat

A divattervezők idén is kitettek magukért - a klasszikus fekete-fehér, mellett több sztár jelent meg színes vagy csillogó estélyi ruhában.

BAMA

[caption id="" align="alignleft" width="213"] Cate Blanchett
[/caption]Az Oscar csillogása mellett, nem elhanyagolható szempont, hogy a díjkiosztó egyfajta divatbemutató is. A 77. Oscar-díjátadón, a klasszikus fekete-fehér ruhák mellett színes estélyikben és a leghíresebb tervezők kreációiban pompáztak a sztárok. Az idei divat a színek mellett a kiegészítők használatában is változott, hiszen a legtöbb ruhán volt öv, akár több is, vagy valamilyen masni, illetve kitűző.

Következzenek a színes ruhák: a legjobb női mellékszereplőnek járó díjat, Cate Blanchett kapta, aki egy sárga Valentino ruhát választott, Kate Winslet egy kék Badgley Mischka, míg Renee Zellweger egy vörös Carolina Herrera alkotásban lépett a vörös szőnyegre. Hillary Swank-et választották a legjobb női főszereplőnek, aki egy egyszerű, de rafinált szabású Guy Laroche ruhában lépett fel a Kodak színház színpadára.

És akik feketében és fehérben pózoltak a fotósok előtt: Beyonce egy fekete Versace ruhában, Scarlett Johansson szintén és Ziyi Zhang is egy-egy fekete kreációt választottak. A fehér mellett népszerű volt a bézs és a krém színű ruha is. Catalina Sandino Moreno egy Roberto Cavalli, Gisele Bündchen egy Christian Dior, míg Maggie Gyllenhaal egy Prada ruhában jelent meg.

És voltak akik a csillogást választották: az angol Sophie Okonedo egy tökéletesen csillogó fehér Rochas ruhában szállt ki a limuzinból. Bár Halle Berry ezúttal csak arany málnát kapott az Oscarra tökéletes Versace ruhában jelent meg.

Az idei díjkiosztón nem volt igazán botrányos ruhaköltemény, míg 2001-ben Björk hattyúnak, vagy 1986-ban Cher pókasszonynak öltözött, a 77. Akadémiai Díjkiosztón senki sem akarta megbotránkoztatni a jelenlévőket.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!