Hírek

2005.02.18. 07:37

Aggódnak a Garay térért

Címkék#Vélemény

Az ellenzék félti a Garay téri közvagyont. Fölöslegesen - mondja a polgármester. A telek értéke ugyanis benne lesz az önkormányzati tulajdonú épületrészben.

Rados Virág

[caption id="" align="alignleft" width="320"] Baloldali képünkön a piac mai állapotában, míg a jobb oldalon a négytornyú épületet elődjéhez hasonlóan a diósgyőri vár mintájára álmodták meg
[/caption]Aggódik a Garay téri terület sorsáért az erzsébetvárosi ellenzék. Az egymilliárd forint értékű telek, ahol az új csarnok épül, jelenleg a kerület tulajdona. A magánbefektetővel kötött szerződés szerint a felépítményen a Pendola Holding Center Kft. és az önkormányzat 78-22 százalék arányban osztozik majd. Arról viszont nem szól a megállapodás, kié lesz a jövőben a telek. Ezt Kecskés Gusztáv választókerületi és Szíjjártó Péter országgyűlési képviselők hangsúlyozták egy tegnapi tájékoztatón. Kecskés tart tőle: a földterület hetvennyolc százalékának tulajdonjoga ellentételezés nélkül csúszik majd át a kft. kezébe. Hétszáznyolcvanmillió forintról van szó – így a képviselő.

Hunvald György polgármester elmondta: senkinek sem kell tartania a közvagyon elkótyavetyélésétől. Az önkormányzati telek ellenértéke az épületben lesz. Vagyis abban a 17 ezer négyzetméterben, a létesítmény 22 százalékában, amely az új csarnokból Erzsébetváros tulajdonaként jegyeznek majd be. Ennek fejében engedélyezte a kerület a saját telkére való ráépítést. A tulajdonviszonyokat az elkészült létesítmény társasházi alapító okiratában fogják rendezni.

Tizenhárommilliárdba kerül a beruházás

Az ötvenkétezer négyzetméter hasznos alapterületű, kilencszintes épületben a tervek szerint szintenként 200 üzlet kap helyet. A négy toronyban 196 lakást alakítanak ki. A felszín alatti harmadik szinten teleparkoló, a másodikon és az elsőn körbeparkoló fogadja majd az autókat. A földszinten játszótér is lesz. A zöldfelület tervezett nagysága közel hatezer négyzetméter.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!