Hírek

2005.02.04. 00:00

A tettek mentén politizálnak

BAMA

Nem a szavak, hanem a tettek mentén kell politizálni és egymást megítélni – egyezett meg szerdai szófiai megbeszélésén Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Csáky Pál, a szlovák kormányfő helyettese. A két politikus a Roma Évized című rendezvényen vett részt a bolgár fővárosban.

A találkozón Csáky Pál utalt arra, hogy a szlovákiai magyarság részéről nem történt kezdeményezés a kulturális önigazgatás érdekében. A magyar miniszterelnök szorgalmazta, hogy a két ország európai ügyekért felelős képviselője – szlovák részről Csáky Pál, magyar oldalon Baráth Etele miniszter – rendszeres egyeztetéseket tartson annak érdekében, hogy minél hatékonyabban hozzá lehessen férni az uniós pénzekhez, és legyenek közös magyar–szlovák európai uniós tervek. A szlovák kormány alelnöke felvetette, hogy az Ipoly folyón található hidakat a két ország közösen újítsa fel, ezzel is könnyítve a határforgalmat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!