Hírek

2005.02.15. 08:51

A gumicsirke aranyszoborrá merevedett

Most végre élőben láthattuk. De vajon ki ez a csirkés fickó? Annyit sikerült megtudnunk, hogy Geszti Péter találta ki őt és a gumijószágot, de semmi többet.

Szilágyi Ágnes

A csirkés pasi illendően, kellő távolságra álldogált a társaságtól. Kezéből ez alkalommal hiányzott a kopasz csirke, helyette narancslevet szopogatott. – A neve titok – válaszolta kérdésünkre Kolosi Péter (34), az RTL Klub programigazgatója, és hozzátette: – Nem akarjuk sztárolni a fickót.

Aztán kiderült, a gumicsirke bearanyozódott. Az RTL Klub tarajos jószága megrázta magát és szoborrá merevedett. Mégpedig a csatorna filmes díja lett. Ráadásul az aranycsirke nem kevesebbet ér, mint ötvenmillió forintot. Az elmúlt nyolc évben forgatott és százezres nézőszámot elért  húsz film közül a nyertes alkotás rendezője és producere kapja meg az összeget, amelyből új film forgatásához kezdhet.

Fábry Sándorról (51) kiderült, miközben a fotósok hada vette célba, hogy ő lesz a március végi díjkiosztó műsorvezetője. A humorgyáros mobiltelefonnal a fülén érkezett a keleti stílusú helyszínre. Körülnézett, és azonnal megjegyezte, innen már csak a hét fátyoltánc hiányzik. Fábry azt sem hagyta szó nélkül, hogy mi köze lehet a csirkéhez.

– Némi ismertségre tettem szert az RTL Klubban – mondja somolyogva –, no meg tizennégy évet töltöttem a filmes szakmában. Hódolat a filmnek, főhajtás a film előtt – mondja Fábry az ötvenmilliós díjról. – A nézők döntenek – tette hozzá, és a zsűriben is ők ülnek.

Az említett húsz filmből választhatja ki a közönség azt is, hogy ki a legjobb színész. Az elismerés nem csekély, hárommillió forintos aranycsirkét hoz a konyhára – mondta Kolosi Péter, a kereskedelmi tévé programigazgatója. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!