Hírek

2005.01.22. 07:44

Több segítségre számított

Az úszás mellett a tanulást is fontosnak tartja Pásztory Dóra, ezért fél évre Bécsbe költözik, hogy felfrissítse németnyelv-tudását. A kinn töltött időszak után Budapesten folytatja tanulmányait a kétszeres paralimpiai bajnok.

Riskó Márton

[caption id="" align="alignleft" width="282"] A kép az utóbbi hónapok történéseit tekintve akár jelképesnek is tekinthető. Pásztory Dóra „semmittevéssel” töltötte a napjait. Rászolgált a pihenőre.
[/caption]A sydneyi címét Athénban megvédő pécsi úszónő, aki a magyar csapat egyetlen aranyérmét szerezte a paralimpiai játékokon, hoszszúra nyújtotta a pihenőt. Február 1-jéig adott magának időt, hogy kipihenje kilenc év aktív sportolás fáradalmait, no és fürödjön kicsit a sikerben.
– A paralimpia óta leginkább dőzsöléssel s semmittevéssel töltöttem napjaimat – mondta Pásztory Dóra. – Néha lenéztem az uszodába, a két ünnep között csobbantam is, de az edzéseket csak február 1-jén kezdem el.
Akkor azonban már nem Pécsett ugrik medencébe a bajnoknő, hanem az osztrák fővárosban, ahova nyelvtanulás céljából utazik. Edző nem tart vele, egyedül végzi majd el a feladatokat.
– Vagyok annyira érett és tudatos versenyző, hogy egyedül is mindent megcsinálok. Most már szükségem lesz az edzésekre, hiszen a tanulás miatt kicsit elhanyagoltam az úszást – nyilatkozta a kétszeres paralimpiai aranyérmes sportoló. - A fél év alatt szeretném felfrissíteni a nyelvtudásom, hiszen kommunikáció–német szakon tanulok a jövőben. Az egyetem miatt Budapestre költözöm.
A bécsi nyelviskolában napi négy órát tartózkodik majd Pásztory. Ami a versenyzést illeti, tervei szerint legközelebb a nyár végi Európa-bajnokságon indul, ám az olimpia utáni hoszszú pihenő miatt nem vár magától kiugró eredményt a kontinensviadalon.

Pásztory Dóra szívügyének érzi a mozgáskorlátozott sportolók támogatását. A sydneyi játékok után Keserű József cselgáncsedzővel albankszámlaszámot hozott létre, amelynek számlájára ő maga is átutalt egy tekintélyes összeget. – Kicsit csalódott vagyok, mivel kevesebben adtak pénzt, mint amire számítottam – mondta Pásztory. – Remélem, azért még utalnak a számlára, hiszen a paralimpikonok nagyon rászorulnak a támogatásra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!