Hírek

2005.01.18. 00:00

Politikusok – Magánügyek

BAMA

Fenyvesi bal oldalon játszik, de csak a fociban
Fenyvesi Máté, a Fidesz bácsalmási képviselője vasárnaponként egy-másfél órát focizik a barátaival a Fradi sportcsarnokában. A parlamenti csapatot is gyakran erősíti az egykori sokszoros válogatott csatár. A bal szélen játszik, mint tizenhat évig az FTC-ben. Ahhoz, hogy formában maradjon, naponta fut egy kilométert. – Ennyi elég már a szervezetnek – mondja a 71 éves honatya, aki idén a dobogó csúcsára várja a Ferencvárost. (bá)

Hatszázból 400 vendéget ismert Fónagy János
Fónagy János, Borsod-Abaúj-Zemplén megye fideszes képviselője, volt közlekedési miniszter a Lions Klub jótékonysági bálján hatszáz vendégből négyszázat ismert. Épp sorban állt az egyik bolt pénztáránál, amikor kérdeztük. A várakozás miatt nem mérgelődött, mint mondta, ilyesmin sohasem bosszankodik. „A szökőár tragédiája beárnyékolta ugyan a bál hangulatát – ismerte el a honatya –, de jó volt találkozni a régi ismerősökkel.” (sb)

Kovácsné Horváth Klára a riói karneválon táncolt
Kovácsné dr. Horváth Klára szocialista képviselő, Bábolna polgármestere szívesen utazik. Több egzotikus országban járt már. Szeretne Ausztráliába eljutni, ám a nagy álma Peru. – Az egyik legemlékezetesebb élményem a riói karnevál volt – meséli. – Fantasztikus a brazil emberek életöröme, a mában, a pillanatban keresik és találják meg a boldogságukat. Persze magukkal ragadtak engem is, táncoltam, vigadtam velük napokig. (ko)

Vári Gyula akár hangárajtóval is repülne
Vári Gyula, az MSZP képviselője szerint a repülés életforma, tiszta és világos, nem úgy, mint a politika. A háromszoros vadászrepülő-világbajnok az oroszországi MiG-gyárban kipróbálta a MiG–29-es legújabb változatát. Úgy látja, a gépmadár tud annyit, mint az amerikai F–18+ modell. A honatya, amikor csak teheti, repül, kis gépeket is örömmel vezet. Vallja: a jó pilóta a hangárajtóval is képes repülni, csak legyen rajta motor. (bá)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!