Hírek

2005.01.07. 05:35

NHL-sztárok Fehérváron

Pazar tornával indul az idei jégkorongidény. Székesfehérváron ma kezdődik a Kontinentális Kupa négyes döntője, a nagyérdemű a magyar Alba Volán mellett többek között 14 NHL-játékosnak tapsolhat.

Szabó Tamás

A Kontinentális Kupa négyes döntőjének történetében most először fordul elő, hogy magyar csapat került a legjobbak közé. Az orosz Dinamo Moszkva, a szlovák Zvolen és az olasz Milano Vipers mellett az Alba Volán szerepelhet a háromnapos viadalon.
Mivel az NHL szünetel, a szakemberek szerint jelenleg az orosz bajnokság a legerősebb a világon. Ennek listavezetőjét is láthatjuk Fehérváron! A zólyomi csapat vezeti a szlovák, az Alba Volán pedig a magyar élvonal küzdelmeit, a Milano a második hazájában.
A mezőny NHL-menői közül a Detroit Red Wings játékosa, Pavel Dacjuk emelkedik ki. Az orosz csatár a michigani egylettel egyszeres Stanley-kupa-győztes, míg egyszer jégre lépett az NHL All Star-gálán. Pat Cortina, az Alba Volán trénere megjegyezte, számára és minden játékosának óriási kihívás a torna. „Senki ne várja és mi sem hisszük, hogy megnyerjük a tornát, de szeretnénk megnehezíteni a riválisok dolgát. Tanulnunk kell az erősebb csapatoktól, hogy jobbá váljunk.”

Székesfehérvár – Kontinentális Kupa (2005. január 7–9.)

Január 7.:

15.30: HKM Zvolen–Milano Vipers 19.00: Alba Volán FeVita–Dinamo Moszkva

Január 8.:

15.30: Milano Vipers–Dinamo Moszkva 19.00: Alba Volán FeVita–HKM Zvolen

Január 9.:

17.00: Alba Volán FeVita–Milano Vipers 20.30: HKM Zvolen–Dinamo Moszkva

Az NHL-játékosok

Zvolen: Vladimír Országh (Nashville – szlovák) Richard Zedník (Montreal – szlovák) Michal Handzus (Philadelphia – szlovák)

Dinamo Moszkva: Makszim Afinogenov (Buffalo – orosz) Andrej Markov (Montreal – orosz) Artem Csubarov (Vancouver – orosz) Maxim Kuznyecov (Los Angeles – orosz) Pavel Dacjuk (Detroit – orosz) Pavel Rosa (Los Angeles – cseh) Martin Havlát (Ottawa – cseh) Lubos Bartecko (Atlanta – szlovák)

Milano Vipers: Craig Adams (Carolina – kanadai) Niklas Sundström (Montreal – svéd) Rob DiMaio (Dallas – kanadai)

150 ezer svájci frankot osztanak szét

A 27-30 millió forintos költségvetésű torna három napjának hat mérkőzésére már csak korlátozott számban kaphatók jegyek. A bevételből 100 ezer forintot átutalnak a délkelet-ázsiai természeti katasztrófa károsultjainak és az elhunytak hozzátartozóinak megsegítésére létrehozott magyarországi számlaszámra. A torna győztese 60 ezer svájci frankban (9,5 millió forint) részesül, a második 40 ezer, a harmadik 30 ezer, míg a negyedik helyezett 20 ezer svájci frankot kap.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!