Hírek

2005.01.25. 00:00

Nem keresik a bűnpártolót

Elévült M. Brigitta bűncselekménye, mégsem került elő. A lánynak Farkas Róberttel együtt veszett nyoma.

Nagy Eszter Dóra

M. Brigittát (30) korábban azért körözte a rendőrség, mert a gyanú szerint segített a zálogházi rablássorozat tetteseinek elmenekülni. Bűnpártolása azonban elévült tavaly augusztusban. Családja nem jelentette be eltűnését, így a rendőrség nem keresi.
Csízner Zoltán, a Nemzeti Nyomozó Iroda Különleges Ügyek Osztályának vezetője szerint a csepeli lány feltehetően Farkas Róberttel együtt tűnt el. A rendőrség utolsó információja a móri bűncselekménnyel korábban összefüggésbe hozott Farkasról az, hogy a Miskolcon elkövetett zálogházi rablás után vélhetően külföldre ment. Úgy tudni, mintegy tízmillió forinttal Szlovákia felé vették az irányt. Farkast ezért okirat-hamisítás miatt is keresik, mivel kérdéses, milyen útlevéllel hagyta el az országot.
Az őrnagy szerint sem Farkas, sem barátnője nem kereste a kapcsolatot családjukkal. Ezért merült fel az, hogy végezhettek velük. Csízner szerint egyes bűntársak vallomásai is ezt támasztják alá. Az pedig hogy
M. Brigitta a bűncselekménye elévülése után sem került elő, csak tovább erősíti a rendőrség feltételezését.

Farkas Róbertet és három bűntársát tizenhét rablással gyanúsítják

Tavaly márciusban kezdődött a zálogházi rablássorozattal gyanúsítottak pere a Fővárosi Bíróságon. A vádlottak padjáról ketten hiányoznak. Farkas Róbert és barátnője. Farkas hároméves, betöréses lopás miatt kiszabott börtönbüntetése alatt ismerkedett meg bűntársaival. A négyfős banda számlájára összesen tizenhét zálogházi rablást írnak. Elsőként egy 2000 novemberében, Budapesten elkövetett bűncselekményt. Az utolsó közös akciójukat 2001. augusztus 27-én követték el Miskolcon. Hárman fegyverrel kifosztották a zálogházat, negyedik társuk kinn várakozott. A rendőrség üldözőbe vette őket, Lillafüreden tűzpárbajba keveredtek. Egyikük, Gombos László úgy megsebesült, hogy nem tudott elmenekülni. Gombos, Horváth Szilárddal menekült, akinek sikerült kereket oldania. Horváth Szilárd volt egyébként az, akit Farkas mellett elsőként hoztak összefüggésbe a rendőrök a móri mészárlással. Ő önként jelentkezett a rendőrségen, majd pert indított a nyomozók ellen, amiért a vérengzés után őt nevezték meg az egyik elkövetőként. A lillafüredi lövöldözés után a banda többi tagja is rendőrkézre került. Kivéve Farkast és barátnőjét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!