Hírek

2005.01.12. 00:00

Keresztül Budapesten

BAMA

I. kerület Letölthető nyomtatványok A kerület világhálós honlapjáról (www.budavar.hu) is elérhetők a különböző ügyek intézéséhez szükséges nyomtatványok. (kg)

II. kerület Mi leszek? A Bimbó Egyesület az önkormányzat támogatásával rendezte meg rajzpályázatát Mi leszek, ha nagy leszek? címmel. A versenyre a kerületi iskolákból egyénileg és csoportosan is jelentkeztek. A pályázat győztese Lukácsi Liza Blanka, a Remetekertvárosi Általános Iskola 3. osztályos tanulója lett. (kg)

III. kerület Új kezelők Átalakítják a Vörösvári úti járóbeteg-szakrendelőt. A munkálatokat a helyi önkormányzat és a Fővárosi Egészségfejlesztési Alap beruházásában végzik. A tervek szerint január 31-ig elkészül az egynapos sebészet műtője és kezelője. (kg)

IV. kerület Forgalomszünet Tegnap lezárták a Mikszáth Kálmán utcát. Az útfelújí- tás várhatóan két hónapig tart. (lma)

V. kerület ZÁSZLÓAVATÁS Felújították a 150 éves Eötvös Gimnázium zászlaját. Az ünnepélyes avatást holnap tartják a Reáltanoda utca 7. szám alatti épületében. A zászlóanya Antall Józsefné. (rv)

VI. kerület Nyelvtanulás Február második hetében ingyenes angol nyelvtanfolyamindul Terézvárosban. A taná-rokat az önkormányzat fizeti. A résztv evők a hétköznapi kapcsolattartáshoz szükséges nyelvi ismeretanyagot sajátíthatják el. (vs)

VII. kerület Fogadóóra Filló Pál, Erzsébetváros országgyűlési képviselője idei első fogadóóráját január 20-án tizenhét és tizenkilenc óra között tartja az István utca 29. szám alatti irodájában. (kg)

VIII. kerület CORVIN SÉTÁNY A fejlesztési és lakásügyi tanácsnok megfelelőnek értékeli a városrész átalakítási tervének eddigi lépéseit. A kiköltözők többsége továbbra is Józsefvárosban marad. A te- rület átadásának határideje július 30. (dná)

IX. kerület KÓDEXMŰVÉSZET A Ferencvárosi Művelődési Központ Lépcsőház Galériájában (Haller u. 27.) február 5-ig látogatható a 13–14. század örmény kódexművészete című kiállítás. Nyitva minden- nap 8–19 óráig. (dná)

X. kerület ÚJHEGY-BUSZ A kőbányai önkormányzat folytatni kívánja az Újhegy-busz néven ismert járat finanszírozását. Korábban a BKV Rt. kezdeményezte a tárgyalásokat a járat jövőjéről. Az önkormányzat közvélemény-kutatást végzett, amelynek alapján nem hagyja megszüntetni a járatot. (ia)

XII. kerület Euróval fizetnek Az Apor Vilmos téri bevásárlóközpontban két, míg a Böszörményi úti irodaházban négy helyiség bérlését hagyta jóvá a kiépviselő-testület. Mindkét esetben euróban határozták meg a mindenkori bérleti díjat. (vs)

XIII. kerület Felújítás Az önkormányzat tulajdonában álló Sima Út Kft. az elmúlt héten 32 kátyút tömött be. A cég szakemberei folyamatosan figyelik a terület közlekedési folyósóit. (lma)

XIV. kerület Vegyes állapotok Zuglóban jelenleg három és félezer bérlakás van. Ezeknek mintegy hatvan százaléka azonban alacsony komfortfokozatú. Az önkormányzat tervei között szerepel egy ötven lakásból álló „Fecske-ház” építése. (lma)

XV. kerület Tánc Három hónapos társastánc tanfolyam kezdődik ma a Kozák téri Közösségi Házban. A mozgáskultúra iránt érdeklődők versenytáncosoktól leshetik el az egyszerűbb és a bonyolultabb figurákat. (pg)

XVI. kerület  Zene Közkívánatra január 19-én szombaton 19.30-tól a Kormorán Együttes játszik a mátyásföldi Ezsébetligeti Színházban. (pg)

XVII. kerület Emlékmű Új emlékhelyet tervez az önkormányzat az 1956-os forradalom 50. évfordulójára. A képviselő-testület 40 millió forintot különített el a célra. A műalkotást az egykori rákoskeresztúri községi temető helyén kialakított kegyeleti parkban helyezik el. Az alkotót pályázaton választják ki, az eredményhirdetés áprilisban várható. (pg)

XVIII. kerület Képeslap Az önkormányzat pályázatot írt ki kerületi képeslap, illetve képeslap-sorozat kiadását segítő fotók, fotósorozatok elkészítésére. Huszonegy szerző, több mint 600 fotót küldött be, amelyek a Városháza Galériában tekinthetők meg. (vs)

XIX. kerület DÖNTÉSEK A képviselő-testület csütörtökön tartja idei első ülését. Szó lesz a gyermekétkeztetési díjak módosításáról és a pártok által használt ingatlanok bérleti  díjáról is. (vz)

XX. kerület Névválasztás Bubik István nevét veszi fel márciusban a Csili színházterme.  A színművész évek óta Pesterzsébeten élt. (vz)

XXI.  kerület HATÁRIDŐ Egy hetük van a bevallások benyújtására azoknak, akik 2004-ben vásároltak vagy használatba vettek nem lakás céljára szolgáló építményt. Az érintetteknek január 17-ig kell bevallásukat az önkormányzat adócsoportjához eljuttatni. (vcs)

XXII. kerület  Véradás A Magyar Vöröskereszt budapesti szervezete véradónapot tart január 12-én, szerdán 11-től 15 óráig a kerületi városházán. Cím: Városház tér 11. (vcs)

XXIII. kerület VILLOGÓ Villanyrendőr helyett villogó lámpát terveznek a Szent László út és Tartsai út kereszteződésébe. Így akarják elérni, hogy csökkenjen a balesetek száma a veszélyes csomópontban. (vz)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!