Hírek

2005.01.14. 07:36

A döntőben találkozhat a Fradi az Újpesttel

Schiller Zs.

[caption id="" align="alignleft" width="244"] A tapasztalatok azt mutatják, hogy a szurkolók ki vannak éhezve a futballra. Télen például a teremfutballra.
[/caption]„Úgy vagyunk mi egymással, mint a borsó meg a héja” – idézhetnék a ferencvárosi szurkolók Forrest Gumpot, amikor az Újpesthez, illetve szurkolótáborukhoz való viszonyukat jellemeznék. No nem annyira szeretet, hanem az ellentétek vonzzák egymást közhelyére gondolva.

A Fradi és az Újpest jobbára csak nagy pályán találkozik, a teremlabdarúgó-bajnokság mérkőzései közül többnyire hiányzik a két együttes összecsapása. Ennek oka főként az, hogy a selejtezőcsoportokban a kiemelések miatt elkerüli egymást a két csapat, s többnyire, ha az egyik együttes a fináléba jutott, a másik elvérzett a selejtezőben. Az utóbbi időben inkább az újpestiek hiányoztak a döntőkből. Múlt héten viszont az Arany Ászok Teremlabdarúgó Bajnokság nyíregyházi fordulójából a lilák olykor remek játékkal, olykor nem kis szerencsével harcolták ki a debreceni szereplés jogát, a címvédő jogán a selejtezők alól mentesülő DVSC-t követve. Első alkalommal válik nemzetközivé a terembajnokság, a jövő heti pápai csoportban szerepel ugyanis a jelenlegi szlovák listavezető, a pozsonyi Artmedia.

Fontos a biztonság

A rendezők a rendőrséget is bevonták, mielőtt elkezdték volna árulni a jegyeket. Nyolcezer drukker fér be úgy a sportarénába, hogy ne legyen gond a biztonsággal (a csarnok befogadóképessége hivatalosan 12500 néző). A játékosok(okkal) bíznak abban, hogy megtelnek a lelátók.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!