Hírek

2004.12.02. 01:00

Vitaest a népszavazásról pénteken a televízióban

BAMA

Gyurcsány Ferenc kormányfő december 3-án Duray Miklóssal, a Szlovákiai Magyar Koalíció Pártjának elnökével, Tőkés
László királyhágómelléki református püspökkel és Ágoston Andrással, a Vajdasági Magyar Demokrata Párt elnökével folytat vitát a Magyar Televízióban. A téma a kettős állampolgárság, bevezetésének következményei, hatása Magyarországra és a határon túl élő magyarokra.
Televíziós vitát javasolt a népszavazási kérdésekről Kuncze Gábor SZDSZ-elnök is múlt pénteken, a négy parlamenti párt
elnökének címzett levelében.
Az MSZP és az MDF azt közölte, hogy vállalja a nyilvános vitát, Orbán Viktor Fidesz-elnök viszont nem kíván részt venni, mert szerinte a népszavazás kapcsán nem pártpolitikai vitára van szükség.
A Magyar Televízió a népszavazás kérdéseiről csütörtökön és pénteken két, ötvenperces népszavazási vitaműsort sugároz, továbbá ugyanezeken a napokon az Este című műsorban szakpolitikai oldalról is megvilágítja a témát.
A miniszterelnök elhárította Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetsége elnökének felhívását, amelyben szintén december 3-ra televíziós vitára hívta őt, Hiller István MSZP-elnököt és Kuncze Gábor SZDSZ-elnököt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!