Hírek

2004.12.15. 07:24

Vezetők és külföldi útjaik

Zsidai P. – Vajta Z.

Mint azt a Reggel megírta, a Városháza jövőre közbeszerzési pályázatot ír ki utazásainak lebonyolítására. 2005-ben várhatóan 35 millió forintos keret áll rendelkezésre. A hivatal sajtóosztálya részletes tájékoztatást adott a vezetők tavalyi utazásairól. Ezek szerint Demszky Gábor háromszor annyiért utazott, mint helyettesei. A főpolgármester 7,5 millióból, öt helyettese 2,1 millióból látogatott külföldre.

Az idei utakról dr. Pataki Pál, az Európai Integrációs és Külügyi Iroda vezetője tájékoztatta lapunkat. Eszerint idén legtöbbször Schiffer János járt külföldön: Koppenhágában, Londonban, Lille-ben, Bécsben, Pozsonyban, Brüsszelben. Vajda Pál Stockholmban, Stuttgartban járt.

Ide elkísérte Bakonyi Tibor, akinek ez volt egyetlen idei útja. Szolnoki Andrea Berlinbe és Rómába utazott, utóbbi helyen Demszkyt képviselte. Tiba Zsolt tizenkét évi hivatali ténykedése alatt egyszer utazott külföldre, idén december elején Prágába. Atkári János pedig nem járt az országhatáron túl.

Kedvezményt kap a főváros az utazási irodától

Bársony Veronika, az OTP Travel repülőjegy-üzletágának vezetője kérdésünkre elmondta: a Fővárosi Önkormányzattal külön megállapodást kötöttek.

A főváros így a listaárnál olcsóbban juthat repülőjegyekhez.

A kedvezmények mértéke függ az utazások számától, azok gyakoriságától is. A kedvezmények mértékéről az üzletágvezető nem nyilatkozott, mert az üzleti titok.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!