Hírek

2004.12.15. 00:00

Veszprémben visszaköszön a múlt

A férfi kézilabda BL március eleji negyeddöntőjében, akárcsak tavaly, ismét a Ciudad Real lesz a Fotex ellenfele. A magyarok remélik, legalább az eredmény nem ismétlődik...

Árvay Sándor

[caption id="" align="alignleft" width="234"] Ales Pajovic (balról) néhány napja még a dán Gudme védőivel csatázott, márciusban veszprémi őrizetet kap
[/caption]Újból összehozta a sors a kontinens talán két legerősebb klubcsapatát: a sztárokra épülő ibériai gárda februárban már kettős csapást mért a magyar együttesre (33-24 és 28-25), s most ismét a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében feszül egymásnak a végső győzelemre is esélyes két együttes. A csata érdekessége, hogy a nyáron két veszprémi világklasszissal erősített a közép-spanyolországi együttes – a márciusi páros mérkőzésen a kapus Sterbik Árpád és a szélső Mirza Dzomba a Fotex legyőzéséért tesz meg mindent.
Az 1981-ben még CB Caserio Vigon néven alapított, s 1992 óta Club Balonmano Ciudad Real néven nemzetközi hírnevet szerző együttes az elmúlt négy szezonban emelkedett a csúcs közelébe. Kétszeres KEK-győztes, s európai Szuper Kupa-bronzérmes, spanyol bajnoki címhez azonban a Barcelona árnyékában csak a legutóbbi kiírásban jutott. A légiós különítmény alapjait az immár spanyol útlevéllel rendelkező egykori CSZKA Moszkva sztárja Dusebajev teremtette meg – a világbajnoki címmel és két olimpiai bronzéremmel büszkélkedő tádzsik 2001-ben érkezett a Ciudad Realhoz. Ma már nyolc további külföldi erősíti a klubot: a svéd Kallmann, a szlovén Pajovic, az izlandi Stefansson, az egyiptomi Zaki, a dán Jacobssen, a francia Dinart, s a Veszprémből elszippantott, szerb útlevéllel rendelkező Sterbik, és az olimpiai bajnok horvát Dzomba.
– Szerettük volna a Ciudad Realt elkerülni, de gondolom, ellenfelünk sem örül, hogy ismét ellenünk kell az elődöntőért meccselnie. Március még meszsze van, ki tudja, hogy akkor éppen hány sérültje lesz az együtteseknek, remélem, Perez addigra teljesen felépül. Megtippelhetetlen a végeredmény, halvány többlet, hogy itthon játsszuk a visszavágót – mondta Hajnal Csaba, a Fotex ügyvezetője.

A világ legdrágább klubcsapatát hozták össze

A Ciudad Real hárommilliárd forintnak megfelelő költségvetéssel gazdálkodik. A Fotex tizedannyi pénzből, 300 millió forintból él. A 123-szoros horvát válogatott, Európa-bajnok és olimpiai aranyérmes Mir-za Dzomba (28 éves) sikeres magyarországi idények, BEK-ezüst és Szuper Kupa-második hely után szerződött a spanyolokhoz. A jugoszláv és szerb színekben 90-szeres válogatott kapuvédő Sterbik Árpád (26) vébébronzérmek és olimpiai negyedik helyezés birtokában ért el Dzombához hasonló sikereket Veszprémben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!