Hírek

2004.12.08. 00:00

Uniós támogatási pénzekből fejleszt a kincses város

Vissza nem térítendő támogatást kapott európai pénzekből a kolozsvári városháza – írja Emil Boc polgármesterre hivatkozva a Szabadság című kolozsvári közéleti napilap. A hivatal adminisztráció hatékonyságának növelésére, valamint a helyi közösség fejlesztésére kiutalt öszszegeket az intézmény szeptemberben pályázta meg a helyi közigazgatás korszerűsítésére szánt alapnál.

Gy. Z.

Az elnyert pénz értéke megközelíti a 40 ezer eurót, ami körülbelül 9,7 millió forintnak felel meg. A polgármesteri hivatalban külön ügyosztály kutatja majd a helyi közösség fejlesztésének lehetőségeit. – A hatékonyság növelésének érdekében volt szükség erre. Az ügyosztályt és az elemzőirodát amúgy is létre kellett volna hoznunk, de így az erre szánt kiadások nem a helyi költségvetést terhelik – mondta Boros János alpolgármester. Emil Boc szerint a fejlesztési ügyosztály létrehozására azért van szükség, hogy a helyhatóság megfeleljen az Európai Unió szabványainak. A kolozsvári példát más városok is szeretnék követni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!