Hírek

2004.12.31. 00:00

Szolidan szilvesztereznek

Vajta Z. – Izing A.

[caption id="" align="alignleft" width="268"] Demszky Gábor főpolgármester a hétfői munkakezdésig a hegyekben síel
[/caption]A főváros vezetői egész évben keményen dolgoznak. Ki több, ki kevesebb kritikát kap, az azonban közös: elfáradnak az év végére. Összegyűjtöttük, ki, hol szilveszterezik, merre töltik az év utolsó, azaz mai napját.
Mint ahogy az várható volt, a főpolgármester és öt helyettese szűkszavúan beszélt magánéletéről. Keveset árultak el, sőt volt,  akinek a titkárnője nem mert bemenni a főnökhöz kérdésünkkel. Budapest vezetői nem árulják el titkaikat.
Nem bulizik az év utolsó napján a budapesti városvezetők többsége. Szolidan, csöndesen, családi körben ünneplik a szilvesztert. Demszky Gábor főpolgármester külföldön, két lesiklás között koccint majd az újévre. A főpolgármester ugyanis azt tervezi, hogy síelni megy a téli szünetben. A Reggel információi szerint Ausztriában tölti az év utolsó napját és ott köszönti az új évet. Demszky csak a hétfői munkakezdésre érkezik haza.
Vajda Pál főpolgármester-helyettes unokájával tölti az év utolsó napját. Kirándulni fognak, kisvasutaznak, este pedig virslizés közben tévét néznek.
Szolnoki Andrea főpolgármester-helyettes testvéreivel és családjukkal szilveszterezik. Minden évben másnál búcsúztatják az óévet. Nem lesz nagy banzáj náluk sem, csak kártyaparti. Családjával mindig a legutolsó pillanatban döntik el, hogy hova menjenek.
Schiffer János kedveli a zajosabb bulikat is, szívesen táncol. Így az évbúcsúztatót is az egyik fővárosi zenés-táncos szórakozóhelyen tölti a kulturális ügyekért felelős helyettes.
Atkári János gazdasági főpolgármester-helyettes nem válaszolt megkeresésünkre. Titkárnője nem merte lapunk kérdésével zargatni főnökét, mondván, túl komolytalan ez a téma.

Kerülik a házibulikat

A magas beosztással járó egész éves hivatali pörgés következménye lehet, hogy a városvezetők többsége messziről elkerüli a házi-bulikat. Ez persze a nagyon fiatal emberekre nem igaz, de városvezetőink többsége nemsokára eléri a nyugdíjkor-határt. Jobb, ha nem mennek buliba. Ha nincs szerencséjük, még szilveszterkor is megtalálják őket különböző köz-életi témákkal a buli résztvevői. Lehet, hogy tényleg jobban teszik, ha nem mennek sehová és otthon ünnepelnek.

Az utazás ára

Ausztriában személyenként 30 és 80 ezer forint között lehet egy hétre szobát bérelni ellátástól és a sípályától való távolságtól függően. Ebben még nincs benne a síbérlet, és az útiköltség. Előbbi közel 25 ezer forint, utóbbi a sípálya helyétől függően 20 és 40 ezer forint között van autópálya- matricákkal együtt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!