Hírek

2004.12.03. 00:42

Színlelt szerződést sejtenek a háttérben

Zsidai P.

Nem tart igényt Budapest a Naplás-tó környéki erdőterületre, erről döntött a múlt héten a Fővárosi Közgyűlés. A XVI. kerület kedvelt horgásztavát határoló harmincöt hektáros ingatlan természetvédelmi övezetbe tartozik. Jelenleg két magánszemély tulajdona, akik még augusztusban kérdezték meg a fővárost, akar-e élni elővásárlási jogával. A területre ugyanis vevő jelentkezett, szintén egy magánszemély. Az eladók harminckétmillió forintot kértek.

Endrédy István, a környezetvédelmi bizottság alelnöke a terület megvételét támogatta. Véleménye szerint az ott élő növények és állatok védelmét tulajdonosként sokkal jobban tudják biztosítani. Endrédy azért is javasolta, mert az ingatlan besorolása lehetővé teszi, hogy gazdasági épületet vagy vadászházat emeljenek rajta. Ha nem veszik meg, ennek a lehetőségét nem tudják kizárni. A közgyűlés többsége azonban nem támogatta a környezetvédelmi bizottság álláspontját. Több képviselő azon a véleményen volt, hogy egy színlelt szerződésről van szó, az eladók így akarják felhajtani az ingatlan árát. Gyanújukra az adott okot, hogy a szomszédos erdőterületek a kínált négyzetméterár 20-25 százalékáért keltek el, nem sokkal korábban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!