Hírek

2004.12.16. 00:00

Sínre terelték a buszokat a Bartók Béla út elején

Kiss G.

Kísérleti jelleggel villamosvágányra terelték a buszforgalmat tegnap 7 órától 11-ig a Bartók Béla úton. A buszok a Gellért és a Móricz Zsigmond körtér között hajtottak a sínekre.

A Bartók Béla úton a kétszer két sáv ellenére is nagy a forgalom. Vajda Pál főpolgármester-helyettes korábban buszsáv kialakítását javasolta. Ezt Lakos Imre, a testület SZDSZ-es elnöke nem tartotta elfogadhatónak. Szerinte inkább a buszokat kellene a villamosvágányra terelni. A mostani kísérlet ezt a megoldást vizsgálta, hogy így megszűnnének-e a dugók.

– Jelenleg folyik az adatok értékelése – tájékoztatta lapunkat Benda György, a főváros forgalomtechnikai alosztályának munkatársa. Elmondta, jelentősebb fennakadás a Bertalan Lajos utcai megállóban volt. Bár a buszok itt nem álltak meg, mégis késleltették egymást a villamosokkal. A kísérlet lebonyolításában a rendőrség és a Fővárosi Közterület-fenntartó Rt. munkatársai is részt vettek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!