Hírek

2004.12.08. 00:00

Politikusok képességei a lehetetlenség határán

Bizonyára nemcsak a fővárosi, hanem a hazai poltikai játszmákban is egyedülálló teljesítményt nyújtott a budapesti Fidesz. Két szabad demokrata önkormányzati képviselőt akartak visszahívni. Olyan pozícióból, amelyben nem voltak.

Zsidai Péter

Nem feltételezem, hogy a fővárosi fideszesek ne tudtak volna erről. Mégis a közgyűlés elé terjesztették javaslatukat. Ami arra utal, reménykedtek benne, hogy sikerül. Úgy gondolták, és ennek érdekében léptek fel, a lehetetlen nem lehet akadály.

Ez a képtelenség pedig mindenképpen tanulságos számunkra. Végleg érdemes megszabadulni azon nézetünktől, hogy a politika feltétlenül valóságközeli cselekvések sorozata. A politikai becsvágy és akarat ugyanis bármilyen ésszerűség felett győzedelmeskedhet. Nem kell hozzá más, csak szilárd meggyőződés.

A kezdeményezésben ne a fantasztikumot, hanem a politikusokban rejlő csodás képességeket vegyük észre! Ha ezt megtettük, már sokkal közelebbinek tetszik a már most is kísértő jövőkép. Ekkor a nem létező képviselők visszahívása már az újságok oldalaira sem fog kerülni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!