Hírek

2004.12.22. 07:30

Olcsóbbak a devizás személyi hitelek

A deviza alapú kölcsönök bevezetésével a fedezet nélküli személyi kölcsönöknél is megjelentek az olcsó kamatajánlatok.

Világgazdaság – Reggel

Az Erste Bank svájci frank és euró alapon is árul személyi kölcsönt. A Világgazdaság is beszámolt róla, hogy a kamat az előbbinél akár 8,25 százalékos is lehet. Külön tételként folyósítási költséget számol fel a bank, amely a szerződött összeg 1,5 százaléka, de minimum 30 svájci frank, illetve 20 euró.

A HVB Bank – a forint alapú termékéhez hasonlóan – a deviza alapú személyi kölcsöneit is akciós feltételekkel kínálja. A kedvezmény mértéke egy százalékpont. A HVB is csak folyósítási jutalékot számol fel a kamaton és a kezelési költségen felül, annak mértéke egy százalék, de minimum 40 euró, illetve 70 svájci frank.

A Kereskedelmi és Hitelbank szintén felszámol folyósítási díjat, amely a futamidőtől függően a hitelösszeg egy vagy két százaléka, de legalább tízezer forint. A Magyar Külkereskedelmi Bank euró alapú személyi kölcsönt kínál. A kamaton és kezelési költségen felül a hitelösszeg 1,5 százalékát kitevő folyósítási jutalékot számít fel.

A hitelintézet három- és ötmillió forint közötti kölcsönösszegnél évi 8,65 százalékos kamattal kínálja a hitelt, egymillió forint alatt viszont 14,60 százalékos kamattal kell az ügyfélnek számolnia. A Raiffeisen Bank euró és svájci frank alapú konstrukciót is tart a palettán, akár a hatéves futamidő mellett is. A bank az alapköltségeken felül 1,5 százalékos hitelbírálati díjat kér, amely minimum 10 ezer forint. A bank egyéb jutalékot is felszámít.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!